Horta and around Fajal island in the rain

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 13 Jun 2007 20:01
Date: 13-06-07     Time: 20:00 UTC      Position: 38:31.78N  028:37.44W   Name: Horta 

Click here for English version;

Klokken 09:30 i dag reiste det tre norske båter (Dream Catcher, Hvorfor ikke og Capella).
 
Så var det nok en dag hvor vi hadde leiebil og selvsagt måtte det regne.  Vi forsøkte å reise opp for å se vulkankrateret, men det eneste vi så var grå tåke og en masse regn.  Egentlig ganske bortkastet med leiebil på en slik dag, men vi stoppen for en hyggelig lunsj. Nigel kjørte og Alexander leste kart.  I baksetet satt Ingrid og Rønnaug og småpratet.  Det var ikke lett å finne veien da det var mange småveier og dårlig med skilting, så vi kjørte litt feil, men det gjorde ingenting.  Øya er liten og alle veier fører til Horta. 
 
Faial er en frodig øy hvor Hortensiaen vokser vilt langs veien og det er vakkert å se på landskapet som farer forbi.  Fargerike steinformasjoner og små innsjøer som er formet av lava mot det vakre blå havet og himmelen (som vi dessverre ikke så i dag).
 
Litt drikkevann fikk vi også handlet inn nå som vi hadde leiebil.  Vi reiste tilbake til båten for å slappe av og skifte olje til motoren.  Klokken 18 skal vi hente det nyreparterte forseglet.
 
 
 
En liten landsby utenfor Horta en solskinnsdag. I dag var det overskyet - så vi tok ingen bilder. 
A little village outside Horta on a sunny day.  It was cloudy foggy today and therefore no picture taken.

English version

Early in the morning three of the Norwegian boats left for UK ("Dream Catcher") and Ireland ("Hvorfor ikke" and "Capella").
 
Then we were ready for another day with the rent-a-car.  Not the perfect day for it really.  It was raining and the visibility was poor.  However we had a nice drive around and went to try and see the volcano crater, but the splendid view was all covered in mist and rain.  Nigel was driving and Alexander was the map-reader and Ingrid and Rønnaug was doing a good job being the back seat drivers.  It was not an easy job to navigate in the fog and the small (unmarked) little side roads.  But, not to worry - it seams like all roads finally lead to Horta.  Faial is normally an island with vibrant colours, green and beautiful delicate flowers along the road; but the island did not show itself from the best side today. 
 
We bought some more drinking water for the upcoming journey now while we had the car.  Then we went back to the boat where we had a relaxing afternoon.  We also made time for oil change and then picking up the repaired foresail at 18:00.