Martinique - Dominica

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 8 Mar 2007 22:30
Date: 08-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 15:17.61N  061:23.19W   Name: Roseau, Dominica 

Click here for English version;

Vi valgte en tidlig start igjen i dag for å være sikker på at vi kom fram tidsnok til å rekke tollkontoret der vi må sjekke inn. Vi fikk en strålende seiltur over havstykket mellom Martinique og Dominica - som er på ca. 26 sjømil. Det blåste liten kuling fra omtrent tverrskips hele veien og vi holdte en snittfart på 8 knop. Været var overskyet og med heller dårlig sikt slik at vi ikke kunne se Dominica før vi var kommet litt under halvveis. Det var overraskende få andre båter ute på havet i dag sett i forhold til trafikken mellom Martinique og St. Lucia. Vi kom til Roseau, som er Dominicas hovedstad, klokken to. Her ver det lagt ut fortøyningsbøyer like ved cruise-kaien - uvisst av hvem - som vi bruker. Overraskende nok var det ikke tegn til boat boys her, men det er heller ikke mange andre seilbåter som stopper her ved hovedstaden - de beste plassene å ligge er ved strendene litt lenger sør. Disse plassene er kanskje bare for at båter lett kan komme til tollkontoret. Vi gikk dit tollkontoret skal være, men de holder på med oppussing av hele cruiseterminalen og vi ble henvist til fraktebåthavnen en kilometer lenger nord. Vi tok en av de lokale taxi-bussene dit. Papirarbeidet gikk greit - de ville ikke se passene eller båt-papirene en gang - så det er enda et land der Rønnaug slipper inn i uten visum.  Damene på tollkontoret smilte godt da Rønnaug gratulerte dem med kvinnedagen - de kjente godt til denne dagen her også.  Det ser ut som om kvinnene har det godt og er fornøyde med livet.
 
Vi rakk å titte rundt byen som hadde en del ting rettet mot cruise-turistene (som det ikke var noen av i dag) og de vanlige butikkene man kan forvente på slike steder. Grønsaksmarkedet var bra og vi fikk kjøpt frukt atskillig billigere enn andre plasser vi har vært. En svømmetur rundt båten avsluttet ettermiddagen. Dagens bilde er fra St. Pierre - Nigel koser seg blant gammelt og utslitt maskineri - akkurat som å være på jobb i massefabrikken!
 
Nigel står midt opp i to gamle valseknusere.
Nigel in the crushers of the old sugar mill.

English version

We went for an early start today to be sure of getting to Roseau before the customs office closed where we have to check in. We had a lively sail over the 26 mile gap between Martinique and Dominica in a force 6 from abeam; we averaged 8 knots! The weather was rather cloudy with moderate visibility, so we didn't see Dominica until we were nearly half way over. There were few boats to be seen today - at least compared to the traffic one sees between Martinique and St. Lucia. We arrived at Roseau, which is the capital of Dominica (pronounced "Domineeca" and not to be confused with the Dominican Republic which is in another part of the Caribbean completely) at two O'clock. There are mooring buoys along the beaches south of the town and three near the cruise terminal - convenient for the town itself. We picked up one of these. Surprisingly there are no boat boys here, but there are not many yachts either, so I imagine that they are at the main anchorages south of the town. One doesn't need a boat boy to pick up a mooring anyway - indeed it is easier this way if you ask me. The customs office is temporarily closed for renovation so we took a bus about one mile up the coast to the commercial docks where the formalities were quickly dealt with. No interest in seeing our passports though - remember Rønnaug doesn't have this special Cricket visa! We strolled round the town of Roseau itself which seems typical for the Caribbean, but has some duty free shops and touristy things for the cruise boat tourists. The fruit and vegetable market was very good - and prices are a lot lower than the other non-French islands. We closed the afternoon with a swim round the boat to cool off. Today's picture is from the sugar mill at St. Pierre - Nigel standing among rusty and defect machines - just like being back at work!