Skjelsvik - Skåtøya, near Kragerø

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 12 Aug 2007 18:43
Date: 12-08-07     Time: 18:30 UTC      Position: 58:52.27N  009:29.69E   Name: Skåtøy, near Kragerø 

Click here for English version;

Regnet hadde gått over til litt yr da vi våknet i dag. Miles og Ingrid hadde stelt i stand en flott grill-lunsj for oss og to andre vennepar - Gry og Harald, og Anja og Terje - med tilhørende barn. Det var for vått til å sitte ute men maten ble grillet ute under en av disse hage-teltene som er så populære nå. God mat og godt selskap ble satt pris på av alle. For vår del hadde vi ambisjoner om å komme til Kragerø på ettermiddagen (et stykke på ca. 20 sjømil) for neste ledd i vårt program for å treffe venner vi ikke har sett på lenge. I skrivende stund er vi underveis og krysser Rognsfjord - et ubeskyttet havstykke på et par sjømil før man kommer inn i skjærgården igjen og kan seile i le for alle øyene inn til Kragerø. Lokalt er det et beryktet havstykke der strømmen og en frisk sydvestlig vind kan skape en del ubehagelige bølger. I dag er det knapt bølger å merke. Været er blitt ganske bra nå at helga er over - vi har til og med fått sola tilbake! Seilasen mellom øyene til Kragerø er preget av både vakker natur og mange perler av noen hytteeiendommer - her er det de rike og arvelig heldige som kan boltre seg.
 
Vi har nå lagt til i bukta der Bente og Per har sin hytte og skal nå gå i land for å treffe dem. Dagens bilde. De eldste barna i selskapet.
 
f.v. Adrian (Gry & HArald), Hannah (Miles & Ingrid), Tove (Gry & Harald) og Thomas (Terje & Anja). Babyene Lilly og Karolina ikke med på dette bildet.
From left:  Adrian (Gry & HArald), Hannah (Miles & Ingrid), Tove (Gry & Harald) og Thomas (Terje & Anja). Babies Lilly and Karolina were not available for photographs at the time..

English version

The heavy rain had given way to light drizzle by the time we awoke this morning. Miles and Ingrid had invited us and two other couples - Harald & Gry, and Terje & Anja over. It was too wet to eat in the garden, but Miles had grilled all the meat outdoors under a garden tent. The food was excellent and there was plenty to talk about having not seen all these friends for so long. We had hopes of getting to Kragerø before too late in the evening - a run of about twenty miles - in order to meet up with Bente and Per at their cabin. As I write we are crossing Rognsfjord - about two miles of open sea before we get into the protection of the islands again. In bad weather this is a place with a reputation for nasty waves, but today the sea is almost flat. The weather has turned out quite nice - we have even been treated to blue sky sun again. The sail between the islands to Kragerø has some truly lovely nature - and lots of idyllic holiday cottages owned by the rich or those fortunate enough to have inherited a property.
 
We have now moored in the bay where Bente and Per have their cabin, and are about to go ashore to meet them. Today's picture - the older children at the grill party.