Port Elizabeth, Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 25 Dec 2006 20:39
Date: 25-12-06     Time: 21:00 UTC      Position: 13:00.08N  061.14.58W   Name: Port Elizabeth, Bequia Grenadines

Click here for English version;

Grillingen på stranda i går kveld var en fin avslutning på juleaften, selv om maten var av begrenset kvalitet og mengde. Antall toalettbesøk i dag kan kanskje tyde på at rensligheten til kokkene ikke var helt på topp. Vi reiste tilbake til Nano nokså tidlig og tok en tidlig kveld. Idag har vi bare tatt det med ro. Som litt utradisjonell julefrokost spiste vi pannekaker. Deretter åpnet vi resten av gavene - i tråd med engelsk juletradisjon. Her var det mange fine gaver som passer for turen vår som DVD-er, bøker og klær. Dagen har vært passelig varm, delvis skyet og med en liten byge på ettermiddagen. Nigel har svømt og dykket samt ordnet mer med anker nummer to - som er byttet til en 15kg CQR ettersom at den 10kg tunge Bruce viste tegn til å være for lett til å holde båten. Rønnaug har lest, sovet og tatt en liten svømmetur rundt båten. Vi nøt sild og øl til lunsj. Vi har ikke følt noe behov for aktiviteter utover dette i dag. Dagens bilde tok vi fra huset til Mariann i går. 
 
Utsikten fra huset til Marianne.
The view from Marianne's house.

English version

The barbeque on the beach was a fine ending to Christmas Eve, even though the food was rather limited in both quantity and quality - judging by the number of trips to the heads today the hygiene of the cooks also left something to be desired. We tasted bread fruit for the first time - it was good and we will try to buy some from the vegetable market. We went back to Nano fairly early. Unsure of what a traditional Christmas breakfast would be, we made pancakes from a packet of mix which has come all the way from Norway with us. Today we have been very lazy and have not left the boat other than for a swim or two. I swam ashore while snorkelling over the nearby rocks and walked along the beach. I have also changed the 10kg Bruce for a 15kg CQR as the second anchor - the 10kg was too light and did not do a good job of backing up the main 25kg anchor in the quite strong winds we are getting at night. Otherwise we have not felt any need for other activities today. Rønnaug has spent most of her day reading, sleeping and had a little swim around the boat. Today's picture was taken yesterday at Mariann's house - showing her view over the anchorage.