Endelig igang / Finally on the move

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 11 May 2006 19:10
Date: 11-05-06    Time: 18:30 UTC      Position: N61.10.7  E007.14.55    Name: Kaupanger 

Click here for English version;

 
Kl 17:50 lokaltid kom vi endelig ut på sjøen. Litt forsinket men ikke noe å lage en krise av!  Vi brukte dagen til å vaske sengetøy osv, handle mat, ta av de faste fortøyningene våre, vaske bilen og sette den i garasjen, og til slutt gikk vi ned til båthavnen. Mindre enn 10 minutter etter avgang kjørte vi over en trestokk - mye bråk men ikke skader. En liten varsko om å passe oss kanskje?
 
Siden det var bare motvind, ble det motorkjøring de to og en halv timene til Kaupanger der vi la til utenfor seilbåten til vår gode venn Odd. Vi skal seile sammen med ham imorgen på en regatta til jazzfestivalen i Balestrand.
 
Litt vemodig å dra fra Årdal og alle vennene våre der. Jeg fikk en fin avskjed fra gjengen på jobb igår med en bedre middag, blomster og noen gaver. Bilde av Rønnaug bak rattet, og Årdalstangen og fabrikken i bakgrunnen.

English version

(Picture above of Rønnaug behind the wheel, with Årdalstangen and the factory in the background)

17:50 local time when we slipped out of our mooring. A little later than plan, but no real crisis! We spent the day washing bedclothes, buying provisions, removing our mooring ropes, washing the car, and finaly walking down to the boat harbour. Less than 10 minutes after leaving we ran over a small tree which we had not seen - unpleasant noises, but no damage. A little warning to us perhaps to keep a good lookout and be careful.
 
As there was a headwind, we motored the two and a half hours to Kaupanger, where we moored outside our friend Odd's sailboat. We will be sailing with him tomorrow to a regatta and then to a jazz festival at Balestrand.
 
It felt a little strange to be leaving Årdal today and all our friends here. I had a good going away dinner with the people from work yesterday - getting flowers and some gifts.