Anguilla

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 17 Apr 2007 23:38
Date: 17-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:12.03N  063:05.52W   Name: Road Bay, Anguilla 

Click here for English version;

I løpet av det siste døgnet har vinden snudd til en noe uvanlig nord-vestlig bris. Dette gjør at vi har svingt på ankeret (som forklarer den lille forskjellen i posisjon fra i går), og av det kommer litt mer bølger inn i bukta - som ellers er godt beskyttet fra de vanlige østlige vindene. Etter en forholdsvis enkel innsjekking i morges - som ikke innebar flytting av penger, så vi oss rundt på bygda her - som ikke tar mange minutter siden det ikke består i noe annet en noen restauranter og enklere strand-barer. Det er en flott sandstrand her, men det er lite brukt fordi de andre 32 strendene på øya er enda finere - og har ikke det noe skjemmende havneanlegg for lastebåter og containere. Det hadde hjulpet med en ordentlig helgedugnad for å rydde opp i diverse søppel som ligger tett inntil stranden - deriblant gamle båter og motorer.
 
Vi tok en to timer lang taxi-tur rundt så å si hele øya. Øya er kjent for sine vakre strender og klipper langs kysten, mens innlandet er stort sett krattskog. Det drives ikke jordbruk her lenger bortsett fra i private hager. Det streifer en del geiter omkring men ellers er det fiske (spesielt hummer) og turisme som er næringsvirksomhetene. Innlandet er også preget av forsøpling - bortsett fra de flotte hotell- og golf-anlegg som er veldig flotte. Vi var innom et museum om øyas historie. Det var en slags revolusjon i 1967 da Anguilla samt Nevis og St. Kitts ble gjort uavhengig av Storbritannia, og Anguilla skulle styres fra St. Kitts. Dette likte ikke de lokale og gjorde opprør. Det ble sendt noen få britiske soldater til å rydde opp og etterpå noen politimenn til å etablere egen politistyrke på øya. Ingen døde, men to politikere ble skutt i leggen.
 
Taxi-sjåføren klaget over skattenivået her. Han måtte betale 25% skatt da han importerte bilen sin; vi sa ikke hva det koster i Norge! Inntektsskatt har de ikke her, så vi synes ikke så synd på ham.
 
Dagens bilde viser oss på det som er utnevnt som Karibias beste strand.
 
Shoal Bay East - Karibias flotteste sandstrand.
Shoal Bay East - voted the Caribbeans best beach.

English version

The wind has swung round 180 degrees to a north westerly breeze in the last day - so we have swung round on our anchor (explaining the slight difference in position from yesterday) and we now have a little more wave coming into the bay than yesterday, when it was very quiet here. After a relatively simple check-in with the authorities this morning we had a look around the local village - which doesn't amount to much more that a handful of cafes and restaurants and a T-shirt shop. We waited for our taxi to arrive at one of the beach bars, watching the world go by (not much of it did!). There is a very nice beach here; little used as the islands 32 other beaches are even nicer. This one is marred slightly by the commercial dock and container terminal. A good clean up of the rubbish by the beach would improve thing even more - not just beer cans, but entire boats and motors.
 
A complete tour of the island takes two hours, including stops at a couple of beaches, the dolphin pool, the golf course and the newest hotel projects. The roads are quite good and the standard of housing has also risen greatly the last thirty years or so. The inland is mostly scrub - apart from private gardens there is no farming of the land, though a fair few goats are to be seen. Otherwise it is fishing, particularly Langoustine, and now tourism which keeps the economy running. We stopped at a museum of the islands history, much of which was focused on the revolution in 1967. Anguilla was given independence from Britain together with Nevis and St. Kitts, the centre of government being on St. Kitts. The Anguillians revolted, were assisted by a small British force, and eventually got their current status as a British overseas territory. No one was killed during all this though two politicians got shot in the leg.
 
Today's picture is of us at the beach which has been voted as the Caribbean's most beautiful beach.