Along the cost of São Miguel

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 17 Jun 2007 20:17
Date: 17-06-07     Time: 19:00 UTC      Position: 37:44.39N  025:39.59W   Name: Ponta Delgada 

Click here for English version;

Vi tok oss en tur på sjøen i dag sammen med mannskapet vårt og konene deres (se dagens øverste bilde). Turen gikk langs kysten i ca. ti sjømil til en vulkansk øy der det er en smal åpning i krateret til sjøen - men ikke mulig for oss å komme inn. Vakkert var det selv om vi ikke kunne ankre opp der og gå i land fordi det var litt for mye vind og bølger. Vi gikk i stedet inn bak en molo og ankret opp utenfor en strand der vi brukte god tid på å spise medbrakt lunsj. Vi synes at det var kaldt på sjøen, men det var mange som lå og solte seg på stranden - til og med svømte de i sjøen. Det var en fin medvindsseilas langs kysten, men vi måtte gå for motor i motvind på veien tilbake. Bortsett fra Maria som virket til å være på randen av sjøsyke, og nokså neddopet av sjøsyketablettene hun tok, hadde alle en fin dag men fikk vel mye sol.
 
Nå har vi kommet inn i marinaen og fylt dieseltanken og vanntankene. Vi ligger her inntil vi reiser på tirsdag.
 
Fra venstre, Maria, Trude, Rønnaug, Thorstein og Reidar.
From the left, Maria, Trude, Rønnaug, Thorstein and Reidar.
 
Flotte formasjoner på vulkan-øya
Fine formations on the volcano-island
 
Krateret og den smale åpningen til sjøen.
The crater and its narrow opening to the sea.

English version

We had a little day trip together with our crew and their wives today (see today's picture). About ten miles along the coast is a little volcanic island where there is a narrow opening from the sea into the crater - too small and shallow for us to get through though. We considered anchoring and going in by dinghy but the wind and waves were too strong today, so we ended up anchoring off a beach nearby in the shelter of the town's breakwater. Here we enjoyed a leisurely lunch. We were packed in underneath pullovers and jackets, but on shore people were sunbathing on the beach and swimming in the sea! The sail down the coast was an easy run with the wind behind us, but going back was a slog by motor into the waves and wind. Apart from Maria who seemed to be on the edge of being seasick for the entire journey and rather drowsy from the tablets she took, everyone seemed to have a good time. Arriving back at the marina we filled up with diesel and water and are now alongside a pier where we will probably stay until we depart on Tuesday.