Lanzarote

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 1 Nov 2006 17:23
Date: 01-11-06  Time: 17:00      Position: 28:51.40N  13:48.90W   Name: Near Playa Blanca, Lanzarote 

Click here for English version;

Vind og regn men varmt i dag! Vi har hatt enda en inne-dag i dag. Jeg tok en liten spasertur mens det var oppholdsvær for å betale havneavgiften og sjekke med bilutleiefirmaet. Det er mye som er steng i dag pga. offentlig fridag (allehelgensdag), inkludert bilutleiefirmaet. Jeg har iallfall perfeksjonert mitt Excel-regneark for logging av båtens posisjon rett fra GPS'en samt rapportering av dette over E-mail. I går gikk vi langs sjøfronten til selve byen av Playa Blanca. Her er det enda flere hotell, restauranter og butikker. Vi traff tilfeldigvis Karin og satte oss ned for å ta en øl med henne. Da ble det såpass sent at vi tok en rask tur inn i supermarkedet (mye større enn det vi har her ved havna) og tok en drosje tilbake til båten. Vi fikk også besøk av barn fra forskjelige båter på "Trick or Treat". De fikk en pakke med kvikklunsj av oss. Se bildet.
 
Trick or Treat - Sören on the neighbouring boat in the background.
Halloweengjengen med Sören fra nabobåten i bakgrunnen.

English version

Wind and rain, but pleasantly warm today! Another day of being mostly inside the boat. I had a short walk to the marina office during a let-up in the rain in order to pay the harbour fees and check up on a rental car. A lot of places are closed today as it is a bank holiday - All Saints day. The car hire office was closed. Otherwise there has been plenty of time for reading and programming a spreadsheet for logging the boat's position and reporting this to the rally head quarters. Yesterday evening we walked along the seafront to the town of Playa Blanca - where we ran in to Karin. We joined her for a beer before finding a good supermarket (much better than the one at the harbour) and taking a taxi back to the boat. We were visited by a bunch of kids from other boats (it was Halloween) who got our only bars of KitKat as their "Trick or Treat". See the picture.