Deshaies, Guadeloupe

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 19 Mar 2007 21:13
Date: 19-03-07     Time: 22:00 UTC      Position: 16:18.41N  061:47.81W   Name: Deshaies, Guadeloupe 

Click here for English version;

Planen var å besøke tollkontoret, så å reise til en annen havn på Guadeloupe. Rønnaug er fortsatt ikke bra og vi venter med å reise noen plass inntil hun føler seg bedre. Tollkontoret, ifølge havneguiden, er åpen fra 8 til 12 på hverdager. Jeg troppet opp litt etter ti tiden og alt var stengt. Jeg ble fortalt av en man jeg antok var tolleren, at jeg skulle komme tilbake kvart på ett. Det var ikke annet å gjøre enn å returnere til båten med litt fersk brød og ost. Halve ett var jeg på plass utenfor kontoret. halv to ga jeg opp og gikk tilbake. En håndskrevet lapp på døra sier at kontoret skal være åpen fra 17 til 18 i morgen. Jeg har mest lyst å ta sjansen med å reise til Antigua med lit gamle papirer fra Dominica - ikke sikkert at det blir lagt merke til.
 
Dagen ellers har blitt preget av mye vind her. Når det er litt syd i vinden kommer det sterke vindkast ned fra fjellene - selv om den alminnelige vinden ikke er så utpreget sterk. Ankeret sitter godt og vinden betyr at vi produsere bra med strøm fra vår vindmølle.
 
Her, som så mange andre plasser vi har vært, våkner man til lyden av kirkeklokker som kimer hver time eller oftere, samt hanene som galer til hverandre fra litt før soloppgangen. De holder det gående litt sporadisk mesteparten av dagen. Jeg tar sjansen på et lite bilde av en delfin i dag.
 

English version

The plan for today was to visit the "douanes" - the customs office - then move on to another harbour on Guadeloupe. Rønnaug though is still not feeling well enough to travel, so we decided to stay here. The customs office is open from 8 to 12 according to my pilot book. I trooped up at ten to find the place closed. Someone just leaving told me to come back at quarter to one. There was nothing else to do but go back to the boat after getting fresh bread and a few cans of drink. Having whiled away the morning I was at the customs office at twelve thirty. An hour later I gave up and went back to the boat for lunch. A note on the door said that the office would be open between five and six tomorrow evening. I am tempted just to go to Antigua with my old clearance papers from Dominica and hope that there are no questions about why we have spent so long travelling from there without stopping at Guadeloupe. We will see tomorrow.
 
Otherwise the day has been very windy here. When there is some south in the trade wind it tends to get gusty here as wind sweeps down from the mountains, even though the prevailing trade wind is not so very strong. It doesn't bother us - the anchor is sitting well and at least we produce plenty of power from the wind generator.
 
Here, like many other places we have stayed, there is a dawn chorus of church bells and roosters crowing to each other from just before dawn, then more sporadically for most of the day. I will chance a small picture of a dolphin today.