Atlantic day 14&15

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 10 Dec 2006 12:06
Date: 10-12-06   Time: 12:00 UTC   Position: 16:39.83N 047:45.24W  Name: Atlantic
Distance from start: 1914           Distance to finish: 778     Effective average speed last 24h: 5.98 (143 nm)   

Click here for English version;

Søndag nå - og tidlig siden vi endret skipsklokkene igår, men jeg må sende inn vår posisjon til samme tid UTC eller GMT - som nå betyr kl 10 båt tid, og siden jeg har hatt den siste nattevakt fra 5 til 8, betyr det at skrivelysten er atskillig mindre enn sovelysten, og kvaliteten på det jeg skriver blir deretter. Gårsdagen var, sett i forhold til mange av dagene, mer av den vanlige sorten. Ikke så vi hvaler eller annet dyreliv utenom de sedvanlige flygefiskene og noen sjøfugler. Båter så vi heller ikke. God mat spiste vi derimot - en karri laget av indrefilet av okse. Vi spiser utrolig godt ombord og alle prøver å gjøre noe spesielt ut av middagen selv om arbeidsforholdene i byssa er dårlige. Maten går alltid ned på høykant selv om vi spiser fra våre "hundeskåler" som vi holder under munnen og gafler inn maten med skje eller gaffel. Siden det er søndag i dag står full engelsk frokost på menyen, i skrivende stund står Mike ved byssa og steker egg og bacon med pølser og tomater med tomatbønner - nam nam! Hvis vinden holder og vi klarer 150 sjømil hver dag, har vi kun fem middager til om bord - og med to retter av frossent kjøtt igjen i fryseren, to av fersk fisk som vi kan fange på dagen, og en middag av carbonara med pasta og bacon, så har vi plutselig greid hele turen uten å ty til de enorme lagrene av boksmat!
 
Det virker helt utrolig at vi har vært på sjøen i to hele uker nå. Det er halvparten av en lang sommerferie! Fortsatt ingen tegn til galskap blande de om bord, men fokuset er blitt mer tydelig rettet mot ankomst St. Lucia enn resten av turen dit - som fortsatt kan vare en hel uke.
 
 

English version

Sunday today, which means an egg and bacon breakfast,  as I write Mike and Louise are frying up the breakfast for us. We turned the boats clocks back an hour yesterday, so we are now GMT -2, which means that I send in the position report and blog at ten in the morning - thus the time available for writing is not so long and particularly as I had the five to eight watch at the end of the night, then my desire to sleep is much greater than my desire to write and the quality of this blog must be looked upon accordingly. Yesterday was, in comparison to some of the days, of the more normal sort. We didn't see whales or any other life forms other than the usual birds and flying fish. No boats were observed or heard on the VHF either. We did however eat well - and enjoyed our beers to celebrate the 1000 miles-to-go point. I made a curry of tenderloin of beef with lots of garlic which everyone enjoyed. Food always goes down well on board, even though it is usually eaten out of our "dog bowls", held under the chin and scooped in with fork or spoon. If we should be able to keep up our 150 mile a day speed, then we could only have five more dinners on board, which with two in the freezer, two of fresh fish, and a pasta meal using the vacuum packed bacon, then we will have made the journey without resorting to any tinned meat or fish!
 
It seems incredible that our journey is now exactly two weeks old, that is half of a long summer holiday - and we still have up to a week to go. There is no sign of any impending madness on board as yet, though the focus of conversation had turned very much towards our arrival in St. Lucia and much less about the remaining days of the sail there.