Póvoa de Varzim

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 13 Sep 2006 17:15
 
Date: 13-09-06     Time: 17:00 UTC      Position: 41:22.31N  008:45.89W   Name: Póvoa de Varzim

Click here for English version;

I dag har det regnet så å si hele dagen - først nå rundt fem tiden har det sluttet. For første gang siden vi var i England har jeg gått med langbukse hele dagen. Det er høst her i Portugal! Dagens aktiviteter har vært litt betont av været, men vi har allikevel gått mye i byen her. Byen er både gammel og ny, det er en betydelig fiskeflåte i havnen, mens langs sjøen nord for havnen er det en lang sandstrand med hotell, restauranter osv som dekker behovene til en stadig økende turistmengde. Turistene var ikke så synlige i dag - sesongen er nok på hell for i år. Vi spiste en bedre lunsj på restaurant i dag - fisk for begge to og med vin til - under 18 euro. Her satte vi ved siden av en elektrisk flue-dreper som ga fra seg lyden av hurtigstekende flue hver femte minutt. Stedet var ellers litt stilig i en gammel bygning med flislagte vegger. Vi var innom turistkontoret for å sjekke togtidene til Porto - som er planen for i morgen dersom det ikke regner for mye.
 
Vi har internett-tilgang på havnekontoret, og vi brukt litt tid der til å sende noen større mailer, samt overføre penger og sjekke bankkonti. Reisekassen er foreløpig ikke tom og vi slipper å sende ut tiggebrevene med det første. Nå sitter vi inne i båten med vifteovnen på i et forsøk på å tørke klærne vi hadde på oss da vi gikk i byen. I det jeg skriver titter sola fram, så vi får kanskje en bedre dag i morgen. Dagens bilde - lokal klesdrakt (de to til høyre).
 
Local costumes.

English version

Today it has rained more or less non stop from ten this morning until five this afternoon. For the first time since we left England I have not used my shorts all day - it seems that the autumn is also coming to Portugal. Despite this we have had a fair walk around this town, which has a mixture of old and new. There is a considerable fleet of fishing boats in the harbour, but north of the harbour is a long sandy beach with many hotels and restaurants to cater for a growing tourist industry. Not that the tourists were very visible today - the season seems to be drawing to a close and the sea front had the feeling of Blackpool in the autumn. We got out of the rain into a pleasant restaurant where 18 euros covered a main course of fish for each of us and a half litre of white wine. We sat just by the electrical fly-zapper, which let out the noise of electrocuted fly every five minutes or so. The place was otherwise rather stylish being built in an old building with tiled walls. Afterwards we visited the tourist office to get the train timetables for Porto - which we hope to visit tomorrow weather permitting.
 
As the harbour office has internet access we spent some time checking bank balances, transferring money etc. Now we are sitting in the boat with the fan heater on in an attempt to dry out the clothes we had on earlier today. As I write the sun has broken through the clouds so we will perhaps have a nicer day tomorrow. Today's picture shows the traditional local costumes (the two to the right that is).