Copenhagen

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 31 Jul 2007 17:42
Date: 31-07-07     Time: 17:00 UTC      Position: 55:43.01N  012:35.51E   Name: Copenhagen 

Click here for English version;

Vi har vært i København før og har følgelig sett en del av severdighetene, men byen og stor og det er mye å se fortsatt. Togsystemet virker veldig bra her - alle togsettene er nye og ikke minst reine og fri for tagging - i motsetning til en del av NSBs materiale som virker som om det er arvegods fra krigen. Vi kjøpte klippekort som gjør at vi reiser innen byen for kr12. Vi møtte vår gode venn fra Danmark Inger Lise i dag. Det var hun vi traff for første gang på Shetland og også seilte med oss fra Portugal til Madeira. Hun har avbrutt seilturen med Ole pga. sykdom i familien og er her i København mens Ole seiler båten sakte til Stockholm. Det ble da noen timer med henne på sightseeing og lunsj ved Nyhavnen - se dagens øverste bilde.
 
Det vi ikke rakk i Amsterdam var en båttur på kanalene - så da ble det en slik tur her i København i stedet. Dette var en fin måte å se det meste av byen. Pga. den kraftige vinden var vannstanden spesielt høy i dag - det er knapt 10cm forskjell fra flo og fjære, men lavtrykk og vestavind øker vannstanden med 50cm. Dermed var det svært lite klaring under broene - se dagens andre bilde. Ingen tur til København er komplett uten å se den lille havfruen - som man ser bakfra når man reiser med båt - se dagens tredje bilde.
 
Oss med inger Lise ved Nyhavn
Us and Inger Lise at "Nyhavn"
Dukk!
Duck!
Den lille havfruen
The little mermaid.
 

English version

We have been in Copenhagen before and have thus seen many of the sights. The city is however large and there is lots to see on repeat visits. The train system here seems very effective with modern rolling stock with clean litter- and tagging free trains. We bought a card of 10 tickets which means that we can travel anywhere in the city for about one pound (DKR 12). We met up with Inger Lise today - we met her (and Ole) in Shetland and they then sailed with us from Portugal to Madeira. She has returned from their sail trip in the Gulf of Bothnia due to family illness, whilst Ole is slowly sailing the boat to Stockholm. We had a few hours of sightseeing then a nice lunch in "Nyhavn" with her - see today's upper picture.
 
One thing we didn't do in Amsterdam was to take a boat trip on the canals - so we made up for this by doing one in Copenhagen. This was a fine way of seeing the city and getting some historical perspective on things. Due to the current low pressure system and westerly winds, the water level is very high - about 50cm above normal. This meant that there was very little clearing between the boat and the bridges - see the middle picture. No trip to Copenhagen is complete without seeing the little mermaid - which is better seen from land as all we saw was her back - see the lower picture.