On the way to Madeira.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 1 Oct 2006 16:37
Date: 01-10-06     Time: 16:00 UTC      Position: 39:23.40N  009:25.80W   Name: On passage to Madeira 

Click here for English version;

Været skifter fort, og værmeldingene skifter enda fortere! Idag så ut til å være en bra dag å starte turen over til Madeira,iallfall med hensyn på å unngå noe dårlig vær som kunne komme om noen dager. Ved å komme sydover vil vi unngå dette. Så det ble de siste forberedelsene med innkjøp av fersk mat, fylling av vanntankene osv, så en god lunsj, og avreise. Så langt har vi måtte kjøre for motor - vinden har vært mer eller mindre imot oss, men har nå skiftet slik at vi vil ha bedre sjanser for å kunne seile når vi runder Penich-odden om et par timer. Det er forholdsvis store dønninger fra nord-vest som gjør bevegelsene i båten litt ubehagelige for tiden, men dette er spådd til å minske betraktelig når vi kommer lenger syd. Så langt virker alle ombord fornøyd. Vi har iallfall sol og en behagelig nok lufttemperur. Bilder blir det dårlig med nå fram til vi når Madeira om 4-5 døgn siden jeg må bruke satelittelefonen. Jeg skriver heller ikke mye idag - det er lett å bli sjøsyk her nede hvis man sitter for lenge!
 
 

English version

The weather changes quickly and the weather forecasts change even faster. Today now seemed to be a good day to get away on the crossing to Madeira after all - not least to get south before some fronts pass over the northern part of Portugal. So we spent the morning on the final preparations - buying food, making ourselves sea-ready, a last shave and shower etc. So far we have motored or motor sailed all the way. The wind has been against us and not very strong. There us unfortunately some old swell which is rolling us a little making things onboard less comfortable than we would like. We do at least have sun and pleasant temperatures. No pictures for the next few days as the blog is coming over the satellite phone. I won't write much either today as the old swell means that one easily gets a bit seasick when below doing things like writing the blog.