Isle de Groix

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 24 Jul 2006 18:09
Date: 24-07-06     Time: 17:00      Position: 47:38.67N  003:26.85W   Name: Port Tudy, Isle de Groix 

Click here for English version;

Vi gikk som planlagt en fin tur langs kysten på denne flotte øya, med retur rundt det som er en meget koselig landsbygd en halv kilometer lenger inn i landet enn selve havnen Port Tudy. Øya var opprinnelig et viktig sted for havflåten for tuna-fiske, men nå er det turisme som preger øyas aktiviteter. Vi så en god del byggeaktivitet samt oppussing av eldre boliger. Butikkene har også en overvekt av kunstner-preget varer enn man ville vente. Vi fant også en utrolig bra "byggmakker" butikk der vi fikk kjøpt en hageslange som vi trenger til båten. Supermarkedet var også bra, og det finns spisesteder i hopetall. På mange måter ligner øya Isles of Scilly - turisme og forholdsvis rike eiere av fritidsboligene.
 
Selve havnen var helt stappa igår kveld - man kunne omtrent gå tørrskodd fra båt til båt tvers over havnen. I løpet av natta kom natt-brisen "vent solaire", som førte en del bølger inn i havnen, og det ble litt skvulping bak i båten vår. Jeg måtte opp og ordne fortøyningene midt på natta da vinden hadde dratt oss og andre båter ut av stilling slik at vi lå inn til fortøyningsbøya som laget lyder mot skroget vårt. Etter at vi hadde gått turen vår idag, var havnen så å si tom for båter. Vi dro ut til en badestrand og lå for anker der noen timer i ettermiddag i påvente av at det vil komme litt vind, men vinden kom aldri, og vi valgte å gå tilbake til Port Tudy - men nå vet vi litt mer om havnen og har valgt en plass med lenger avstand mellom bøyene, og har baugen mot eventuelle bølger fra havet. Vi vil snart ro i land for å spise middag på en av de mange restaurantene. Dagens bilde - helt smekk fullt i havnen.
 
Wall to wall boats

English version

As planned we went walking on the island this morning - there is a fine coastal footpath round the entire island, though this would take a whole day, so we walked to the next port, then cut inland to the main town which is pretty well an extension of the port, being 400m inland. The island was originally an important port for the tuna fishing fleet, but is now a tourist and holiday centre. We saw a lot of building of new houses and restoration of old ones. We found a super "B&Q" where we bought a hose pipe which we need for filling water - there is never one available at the taps here due to the danger of Legionnaire's disease. In many ways this place is reminiscient of Isles of Scilly - the house owners seem to have plenty of cash, and everything is clean and tidy.
 
The harbour ended up pretty full last night - one could almost walk across the harbour from boat to boat. During the night a fresh wind blew in from the sea (the Vent Solaire as the French call it), making the harbour a little rolly and pushing the boats together. I had to get up to make adjustments to the ropes as we had been pushed against a mooring buoy, which was squeaking annoyingly against the hull.
 
After our walk today, we motored just round the harbour and anchored off a lovely sandy beach where we swam twice, had lunch, and an afternoon sleep. The wind didn't turn up at all today, so faced with motoring some hours to the next suitable place, or going back into Port Tudy, we decided on the latter - arriving in good time to pick a better mooring, and knowingly to back in, with the bow facing any waves which may get in to the harbour tonight. We shall go ashore soon to eat dinner at one of the many charming restaurants by the quay or further up the hill. Today's picture shows the crowded harbour from last night.