Back to Marigot

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 25 Apr 2007 22:41
Date: 25-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:04.03N  063:05.29W   Name: Marigot 

Click here for English version;

I dag har Nigel feiret gebursdagen sin. En god frokost av egg og bacon etterfulgt av at Rønnaug klippet meg.  Deretter ble det en tur i jolla ut til en klippeøy like ved vår ankerplassen var en god start på dagen. Vi snorklet og så mange fiskearter og en del koral - men det var ikke fullt så flott som på St. Lucia. En flaske champagne til lunsj smaker alltid bra og fører som oftest til at man dupper av i sola etterpå. Resultatet av mye aktivitet i sola ble at jeg er lite grann solbrent i dag - trolig for første gang siden turen begynte for nesten et år siden.
 
Den korte seilturen fra Grand Case til Marigot var en nytelse i sol og behagelig bris aktenfra. Man unngår ikke småjobber selv om man har gebursdag og vi har både ryddet litt i tauverket for å klargjøre lagringsplass til jolla, og hentet og pakket ut klesvasken. Men nå ligger vi for anker på omtrent vår vanlige ankerplass her i Marigot og skal klargjøre oss selv til middag på byen sammen med våre norske venner. Dagens bilde: bursdagsbarnet med champagne og pakker.
 
Nigel med champagne og gaver. Grande Case i bakgrunnen.
Nigel with champagne and presents. Grand Case in the background.

English version

Today has been Nigel's birthday. A hearty breakfast of bacon and egg was followed by a nice haircut by Rønnaug.  Then a trip in the dinghy over to a small island where there is some good snorkelling. We saw lots of exotic fish and although the coral was good in places, it could not be compared to St. Lucia. Back to Nano for a champagne lunch (see today's pictures) and opening of the presents resulted in a typical tiredness which necessitates a sleep in the sun. What with the swimming and sleep I ended up getting a bit sunburnt - for the first time on this trip. I am obviously not so sun-hardened as I thought.
 
Even on a birthday one can't avoid some small chores - we have moved some mooring ropes out of the cockpit lockers and under the cabin sole - as we don't need them in the immediate future. We also stopped at the laundry on the way back to pick up the washing. Rønnaug has packed this all away neatly ready for the crossing to Bermuda. The sail down from Grand Case to Marigot was most enjoyable - just running under genoa alone in a pleasant breeze from astern. Now we are back in our usual spot together with three other Norwegian boats - and within range of the WiFi! We will eat out tonight as a birthday treat.