Rodney Bay, St. Lucia - the last washing-day / Siste vaskedag

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 25 Jan 2007 16:43
Date: 25-01-07     Time: 17:00 UTC      Position: 14:04.57N  060:56.94W   Name: Rodney Bay, St. Lucia 

Click here for English version;

Innvendig vask, re opp senger, ordne og stue ting har vært stående ordre ombord i dag. Vi skal hente leiebilen kl 14 lokaltid og kjøre ned til flyplassen helt på sørenden av øya - en tur som kan ta opp til to timer. Vi skal sjekke litt severdigheter på vei ned for å planlegge hva vi ønsker å se sammen med Nigels foreldre senere i uka. Havneforhold ved Vieux Fort, som ligger under to kilometer fra flyplassen skal vi også sjekke siden dette stedet kan være et siste stoppested for Molly og Keith dagen de flyr hjem om 14 dager. Nå endelig er båten presentabel både innvendig og utvendig - selv om ikke så mye av dekkes vises pga de to store trekkene vi har fått sydd for å holde den sterke sola og regnbygene av båten. Det har mye å si å holde skyggen på dekket fordi det lagres mye varme i treet og plasten og dette igjen holder innetemperaturen oppe flere timer etter at sola har gått ned.
 
I går leverte jeg påhengsmotoren til en av de lokale som skulle blåse gjennom forgasseren - motoren har vært litt brysom i det siste som kan tyde på rusk i forgasseren. I dag så jeg at det dryppet bensin fra motoren og måtte åpne den for å finne lekkasjen og fikse problemet - som nå er gjort - men slike ting tar tid når du ikke får kjøpt reservedeler og må improvisere fra det man har.
 
Jeg sender bloggen tidlig i dag pga. besøket vårt. Bildet ble tatt av oss på Bequia rett etter nyåret.
 

English version

With the impending visit this evening of Nigel's parents - Molly and Keith - the standing order for the day has been wash, clean and tidy inside the boat. I have also had to have the outboard motor to bits as it was leaking petrol and had developed a crack in the pull-start mechanism. Such last minute jobs are just what one doesn't want on an otherwise hectic day of preparations. I am posting the blog very early as we are picking up the hire car at two then driving down to the airport, stopping and checking out a few of the sights and harbours én-route.
 
The boat is now finally looking presentable both outside and inside, though most of the deck is covered by the awnings we have had made to keep the sun and rain showers off. In the intense sun here it makes a big difference keeping the decks in the shade. There is a lot of heat stored in the warm wood and plastic of the deck which keeps the boat uncomfortably hot for many hours after the sun has gone down. The picture was taken at Bequia just after the new year.