Las Palmas - A fun day

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 19 Nov 2006 15:17
Date: 19-11-06     Time: 16:00      Position: 28:07.73N  015:25.58W   Name: Las Palmas 

Click here for English version;

Vi tok en taxi til hotellet til Roald og Marit i går og hadde en hyggelig prat med dem før vi gikk på cocktail party - som var mye av det samme som de andre tilstelninger med gratis tapas og drikke - overraskende dårlig med cocktails faktisk etter navnet å bedømme. Yacht-klubben var derimot stilig med flott svømmebasseng. Se øverste bilde.
 
I dag var den offisielle åpningen av den siste ARC-uka. Alle nasjoner gikk i tog bak flaggene sine og de norske var godt representert. Det er hele 28 nasjoner som deltar. Vi gikk i tog rundt hele marinaen og hørte på noen talere osv. Flaggene ble heist til topps med musikk og fyrverkeri. Det har vært varmt igjen idag etter en litt kjøligere dag igår - bare 22C. Jeg har vært halvveis opp i masta for å bytte noen muttere som holder radarsenderen på plass og vi har tatt ned genoaen for å feste en sjakkel ordentlig - den hadde begynt å skru seg opp og det hadde vært mye jobb hvis det hadde løsnet ute på havet.
 
Vi skal til Roald og Marit i ettermiddag og de har WiFi på hotellet så jeg tar sjansen og legger ved litt flere bilder enn vanlig i dag.
 
Cocktails by the pool at the royal yacht club.
Cocktails ved bassenget.
 
Ready to hoist the Norwegian flag at the opening ceremony.
Flagget klar til heising ved åpningsseremonien.
 
The dinghy race is more of a free for all water fight.
Jolle-racet er mer en kamp om å kaste mest mulig vann på andre.

English version

We took a taxi across town to Marit and Roald's hotel yesterday afternoon and had a nice chat with them for a couple of hours before we went to the Yacht Club for the ARC cocktail party. Actually the cocktails were pretty thin on the ground, and it was mostly beer and wine that slid down. The club itself was quite impressive with a large swimming pool and a styling bar and restaurant. See the upper picture.
 
Today was the official opening the preparatory week for the ARC. The participants walk in a procession behind each county's flag - 28 nations in all. The procession walken round the entire marina, ending at the diesel station where there were a couple of speeches, then the flags were raised to the accompaniment of music and fireworks. It has been pretty warm today - much better than the rather cool 22C we had yesterday. I have been half way up the mast in order to change the bolts which hold the radar transmitter in place and we have had the genoa down in order to tighten the shackle securing it to the halyard. this had worked loose and would have meant quite a job it it had come undone at sea. It is now properly tight and secured against loosening with a cable tie.
 
We are going to meet Marit and Roald again now and as there Hotel has WiFi I will take the opportunity to send a few more pictures than usual.