Motor maintenance in Simpson Bay, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 12 Apr 2007 22:27
Date: 12-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:02.45N  063:05.52W   Name: Simpson Bay Lagoon 

Click here for English version;

Vi spiste middag på restaurant med Anne Grethe og Fred fra "Dream Catcher" i går. Husets tema var biff i form av diverse steker. Rønnaug og jeg valgte T-bone steak - aldeles nydelig. Vi hadde tenkt å legge oss i en liten marina tilknyttet den ene båtutstyrsbutikken i dag - men til tross for tre ledige båser og en stor ledig plass på enden av bryggen var det fullt - hvis ikke vi ville betale dobbelt så mye for å ligge på enden av bryggen til $2 pr. fot isteden for $0.9 pr fot som er vanlig pris. Det ble deres tap at vi ikke ville være med på slik tull - de har ikke fått noen andre båter til plassen, og vi ligger like fint for anker et stykke unna. Meningen med å legge til en brygge var for å gjøre det lettere for en servicemekanikker til å komme, men han har en hurtig jolle og kunne ikke komme i dag allikevel. Jeg klarte heller ikke å få dynamoen overhalt i dag, men den skal være ferdig til midt på dagen i morgen. Da ligger vi her uten å kunne starte motoren og dermed uten muligheter å lade batteriene. Heldigvis har vi hatt både vind og sol i dag som gjør at vi har produsert litt uten motoren.
 
Det har vært noe varmere enn vanlig i dag - og jobbing inne i båten på motoren har vært en svett opplevelse. Til gjengjeld er alle de viktigste jobbene som jeg kan utføre selv nå gjort i forberedelse til hjemturen som begynner å nærme seg fort nå. Det er nok smart å bli ferdig med det meste i veldig god tid - lettere å få tak i fagfolk nå enn rett før alle reiser samt at vi kan ha noen avslappende dager på slutten av oppholdet her før vi fylle tankene med vann og diesel, og handle inn mat til turen. Dagens (lille) bilde (jeg må sende over satellittelefon) viser Fred og Anne Grethe med sitt nokså slitte flagg.
 
Anne Grethe & Fred.

English version

We ate out at a steak house yesterday together with Anne Grethe and Fred from "Dream Catcher". We both had a very nice 16oz T-Bone - delicious. We were planning to go into a small marina which is operated by one of the chandlers this morning, but despite there being free slots (which have been vacant all day) they didn't seem to want to earn money from us, so we have just anchored up as usual. The idea was that being on a pier would make things easier for the motor service mechanic to come to check over the motor - but it turned out that he was busy today anyway and will come out to us in a dinghy tomorrow in stead. I have also given the alternator to a local company to give it a service and to change the brushes - I like to know that it is in good shape. This means that we are at anchor without the possibility of starting the motor - so no power generation either until it is all put back together again tomorrow. Fortunately it has been a sunny day with some wind so our environmentally friendly power production has been working for us.
 
It has been warmer than usual today and working on the motor in the boat has been a sweaty matter. However all the important jobs are now completed in readiness for the Atlantic crossing - which is looming ever closer now. It is good to get these things out of the way in plenty of time to avoid a last minute stress when I imagine lots of other boats will also want the services of the local professionals too. After this we can enjoy the last couple of weeks before having just a few days to fill the tanks with diesel and water, and to buy food and drink for the first leg of the return journey. Today's (small due to having to send over the sat. phone) picture is of Anne Grethe and Fred with their rather worn out flag.