Amsterdam

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 18 Jul 2007 17:51
Date: 18-07-07     Time: 16:00 UTC      Position: 52:22.94N  004:54.40E   Name: Amsterdam 

Click here for English version;

Nederland har lenge hatt forbindelser med Indonesia, noe som gjenspeiles i en del av befolkningen og ikke minst mattradisjoner. I går kveld spiste vi typisk indonesisk mat - Rijsttafels, som er mange småretter servert på ris. Utrolig smaksrik og delikat mat - Restauranten Kantjil & de Tijger (oversatt: rådyr og tiger) er kjent som byens beste og eldste indonesisk spisested. Vi kom ikke til vårt bord før halv ti - så det ble en sen kveld for oss og de andre (Seven og Dream Catcher).
 
Dagen i dag har vi avsatt til en hviledag - dvs.- vi har holdt oss til havnen og ordnet med klesvask for det meste. Man blir litt sliten av å være storbyturist etter noen dager, og vi skal ut på byen senere for en avskjedsmiddag med Dream Catcher og Seven (selv om vi vil nok se dem i Stavanger). Det har egentlig vært deilig å roe det ned - spesielt siden det er sol og varme i dag og alltid litt aktiviteter med båter som skal inn eller ut. Vi kan stille til avskjedsmiddagen både uthvilt og nydusjet. Dagens bilde viser havnnen Sixhaven - det er langt flere båter her idag enn vist på bildet. Husbåtene er også borte - der er det nå et byggefelt for en ny T-banestasjon.
 
Marinaen vi ligger i.
Sixhaven marina.

English version

Holland has had connections with Indonesia for hundreds of years, which can be seen in the population and in the number of Indonesian restaurants. We (with Dream Catcher and Seven) ate typical Indonesian food - Rijsttafels, many small and varied dishes served on rice. This was very tasty food at the Restauranten Kantjil & de Tijger (Deer and Tiger) which is Amsterdam's most renowned and oldestbIndonesian restaurant. We didn't manage to get in until nine thirty - so it was a late evening for us all.
 
Today we decided to have a rest day - we have stayed in the harbour area and looked after the washing machines and tumble dryer with our accumulated washing. Being sunny and warm, and lots of entertainment from departing and arriving boats, this has been a most pleasant day. One gets weary from being a tourist in a big city after a few days, so we can go out for a last dinner with Dream Catcher and Seven (both depart tomorrow) feeling refreshed and newly showered this evening. Today's picture shows our harbour - though there are lots more boats packed in today than in the picture. The houseboats are also gone - this side is now a building site for a new underground station for the Metro.