Rodney Bay and Castires

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 5 Feb 2007 21:54
Date: 05-02-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:04.569N  060:56.949W   Name: Rodney Bay Marina 

Click here for English version;

Hovedstaden på St. Lucia heter Castries og har ca. 50.000 innbyggere. Så langt har vi kun kjørt gjennom stedet, og hadde dermed lyst å se litt nærmere på stedet i dag. Selv om det er forholdsvis billig med taxi her på St. Lucia, er det atskillig billigere å ta en av de lokale minibussene som går faste ruter, men uten noen form for organisering forøvrig. Rute 1A går mellom Gros Islet (like ved Rodney Bay) og Castries og det går en minibuss (typisk en 12-seter) minst hver femte minutt. Turen koster EC$2 ( kr 5) for den 15km lange turen. Det virker som at alle som vil kjøpe seg en minibuss kan kjøre, men det må vel være noen form for lisensiering selv om dette ikke har noen synlige tegn bortsett fra klistermerket på bussen med rutenummeret og stedsnavnene. På turen inn var bussen ny og ren og hadde aircondition, men på tilbaketuren var det kun åpne vinduer og reggae-musikk. Vi begynte med lunsj på fem-stjerners restaurant (se dagens bilde) som kostet EC$9 (kr22) for en lunsj av kylling-roti (en karri av kjøtt og poteter pakket inn i en "lefse") og en flaske øl - billig og godt. Selve byen har egentlig ikke noe å tilby bortsett fra å se hvor underutviklet både byen og samfunnet er. For cruise-turistene er det både utendørsmarkeder der hundrevis av selgere prøver å selge turistene de samme tingene som T-skjorter, juggel, suvenirer osv. Vi lot oss ikke friste! I kontrast til dette er det et tax-free shoppingsenter med air-condition og litt dyrere butikker, men fortsatt ikke noe spesielt som fristet oss. Restauranten der tilbød kaffe og flott utsikt over havnen - og en kopp kaffe kostet like mye som vår lunsj!
 
Litt utenfor byen, på en ås som er 950 fot over havet, ligger det høyskolen som en gang var garnisonen for de (vekselvis) britiske og franske hærene som byttet eierskap til festningene hele 14 ganger. Vi tok en taxi opp for å se på utsiktene og høre litt om stedets historie fra både vår kunnskapsrike taxi-sjåfør og en lokal freelance guide.
 
Lunsj for kr22 på fem-stjerns restaurant.
Lunch for under £2 at a five star restaurant.

English version

The capital city of St. Lucia is called Castires and has about 50,000 inhabitants. So far we have only driven through this town, so today we decided to explore more. Even though taxis are quite cheap here (you may need to haggle a little first) there is an excellent bus system between the outlying villages and Castries. A small armada of 12-seter mini-buses run the different routes - seemingly without any organization at all, nor control of who can run such a mini bus. Our route from Gros Islet (near Rodney Bay) to Castires is route 1A and runs right past the marina. The ten mile or so trip to Castries costs EC$2 (40p). The standard of the buses varies considerably but we were lucky enough to have one with air-condition for the trip in to the town, though had only open windows and loud reggae  music on the return journey. We started our visit by stopping for lunch at a restaurant near the markets - a five star place according to the sign (see today's picture). A very good lunch of chicken roti (a meat and potato curry in a pancake-like wrap) with a bottle of beer cost EC$9 (under £2) per person. The town itself really doesn't have much to offer the tourists. Large market halls are full of small stalls selling souvenirs, T-shirts, carved figures etc. There is also an up-market duty free shopping mall - though again we found nothing to tempt us to a purchase. However the duty free booze is cheaper than in the supermarkets and us boat tourists can buy freely here, though plane-tourists get it delivered to the airport. We stopped for a coffee in the air conditioned café with a view over the harbour - here the coffee cost as much as our lunch!
 
Above the town, on a 950 feet high hill, is the old military garrison which now is a college of further education. We took a taxi ride up to see the old guns, the great panoramic views and were treated to useful titbits of information by a local freelance guide and our taxi driver. The fortifications have changed hands between the British and French 14 times.