Port Elizabeth, Bequia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 29 Dec 2006 22:46
Date: 29-12-06     Time: 23:00 UTC      Position: 13:00.08N  061.14.58W   Name: Port Elizabeth, Bequia Grenadines

Click here for English version;

Vi hadde en rolig kveld "hjemme" i går med hjemmelagede pizza etterfulgt av kino-kveld - en DVD avspilt på PC'en. Vi har hatt med oss DVD-en "Pirates of the Caribbean" hele veien hjemmefra - det var en gave fra Nigels søster Helen. Innspillingen foregikk på St. Vincent (én øy nord herifra) bortsett fra litt på Tobago Cays (4-5 timers seiltur lenger sør). Egentlig var ikke filmen noe spesielt spør du meg, men en koselig kveld ble det. Det tærer på batteriene å ha PC-en på så mye merket vi, og måtte kjøre motor litt mer enn vanlig i dag for å lade dem ordentlig igjen.
 
I dag morges kom det virkelig styrtregn og vi kunne bare sitte nede og vente på at det skulle gi seg. Til vanlig har vi luka ned til båten åpen når det regner fordi kalesjen sørger for at regnet ikke kommer ned. Dette betinger at båten peker med baugen inn mot vinden - noe den pleier å gjøre. I dag derimot skiftet vinden retning veldig kjapt - kjappere enn båten kunne svinge rundt på ankeret - og det kom styrtregn ned i båten i det halve minuttet det tok å skalke lukene!
 
Slike timer passer bra til diverse innejobber, og det ble en jakt etter toalettlukt. Alltid vanskelig å spore opp slike ting, har vi endt på en konklusjon at en slangekobling ikke var helt bra og vi har strammet til så godt vi kan her, samt vasket godt rundt stedet.
 
Regnet varte ikke mer enn et par timer, så kom solen fram og det ble så varmt at vi måtte ta en dukkert for å kjøle oss ned. Resten av dagen har gått til lesing, soving og en liten reparasjon av gummijollen. Dagens bilde - utsikt over et par ubebodde øyer like i nærheten av Bequia.
 

English version

We had a quiet evening "at home" yesterday with delicious home made Pizza followed by watching a DVD of "Pirates of the Caribbean" on the PC. We have had this film with us all the way and have never gotten round to watching it. It was a gift from Nigel's sister Helen. Most of it was shot at St. Vincent (one island north of here) apart from the lone island scene which is Tobago Cays - 30 miles south of here. The film itself was not that great if you ask me. Having the PC on so long is a drain on the boat's batteries so we had to run the motor a little longer than usual this morning to get them charged up fully.
 
This morning the heavens opened to a torrential rain and we could only cower inside the boat and wait for it to pass. We can have the companionway open in the rain as the spray hood keeps the rain out providing there is little wind or the bow points towards the wind. However the wind changed direction faster than the boat could swing at anchor and we got 30 seconds of heavy rain into the boat before we could get out the washboard and close the hatch.
 
Such rainy hours are a good opportunity to get odd jobs done inside and we went on a "hunt the smell" trail, trying to find where a faint whiff of sewage could come from. Never easy to be sure about such things we think that the hose to valve joint may be the culprit and have tightened the jubilee clips as much as we dare.
 
The rain only lasted a couple of hours, then the sun came out and it got very warm so we had to have a swim to cool off. The rest of the day has been spent in the usual manner - reading, eating, sunning ourselves, swimming, sleeping etc. I even managed to squeeze in a small repair job on the dinghy. Today's picture is of the view to two uninhabited islands close by.