Rodney Bay, St. Lucia

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 26 Jan 2007 23:18
Date: 25-01-07     Time: 22:00 UTC      Position: 14:04.57N  060:56.94W   Name: Rodney Bay, St. Lucia 

Click here for English version;

Vi hadde en fin biltur ned til flyplassen i går ettermiddag for å hente Keith og Molly. Veiene her er litt spesielle - skilting er totalt mangelfull, det er store hull i veien, og kjørestilen ligger imellom "aggressiv" og "selvmordsaktig"! alle var trøtte da vi kom tilbake til båten og det ble et par glass med rom før vi gikk og la oss.
 
Livet om bord blir med en gang annerledes når man har gjester om bord. Plutselig har man andre å ta hensyn til - noe vi ikke er vant til. Siden de fortsatt er innstilt på engelsk tid, var de lysvåkne allerede halv sju. Jeg sto da også opp klokka sju - men det var egentlig ganske fint fordi vi fikk de kjølige timene på dekk for å begynne med å skifte ut de ødelagte delene til vår Duogen vindgenerator. Denne jobben var ikke så veldig komplisert, men da alt var satt sammen, fant vi ut at ting ikke passet sammen allikevel! Den nye hadde en del som var litt tykkere enn den gamle og vi måtte til slutt file av ca. 1mm av en syrefast pinne for å få ting til å fungerer. "Dumle" hadde fått den samme delen og også måtte modifisere pinnen. Mens Keith og jeg holdte på med dette, tok Rønnaug Molly til et av hotellene for en spa-behandling - noe hun var litt skeptisk til i utgangspunktet! Opplevelsen var bra og hun virket godt fornøyd da vi traff dem i baren ved bassenget etterpå.
 
Etter lunsj ombord ble det stort sett avslapping på alle - noen var trøtte, andre skulle lese, jeg spilte bridge med Harry Arne over internett - og vi vant overlegent! Dagens bilder av Molly og Keith med velkomstdrinken, og fra utskifting av deler på vindgeneratoren.
 
Velkommen til St. Lucia til Molly og Keith
Welcome to St. Lucia! Molly and Keith with a rum cocktail.
Nigel oppdager at de nye delene ikke passer helt!
Nigel discoveres that the new parts do not quite fit correctly.

English version

The drive to the airport was en experience! There are no road signs on the island so navigation is not that easy. The roads are full of pot-holes and the style of driving lies somewhere between "aggressive" and "suicidal". We were all tired when we got back to the boat and after a couple of rum cocktails we all turned in for an early evening.
 
Life on board suddenly changes character when one has guests to take into consideration - something we are not used to. As Molly and Keith are still on UK time, they were up and about before seven so I got up too - which was very pleasant as this is the coolest part of the day. We started on the job of replacing the broken parts of the Duogen wind generator. The girls went off to a local hotel to have a spa and massage while we were working on the generator. The exchange of parts seemed to go very well until we put it all together and found that one important bit of the replacement parts was 3mm thicker than the original and we ended up having to file one millimetre off a stainless steel rod in order to make things fit. We picked the girls up from the hotel after their massage - they were enjoying a beer in the poolside bar. Although somewhat sceptical to the idea originally, Molly had enjoyed the experience.
 
After returning the hired car we had lunch on board then chilled for the afternoon in the heat (perhaps the word "chill" does not really fit here?). Some tried to sleep, other read while I played bridge on the internet. Today's pictures are of Molly and Keith with their welcome-cocktail and from the repairing of the Duogen.