Ls Palmas - seminars

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 16 Nov 2006 20:02
Date: 16-11-06     Time: 20:00      Position: 28:07.73N  015:25.58W   Name: Las Palmas 

Click here for English version;

Det regnet noe voldsomt på formiddagen - og jeg som skulle ut i dette uværet for å bytte en tom gassflaske og fylle en jerrykanne med diesel! Heldigvis går det en minibuss i kontinuerlig trafikk rundt marinaen slik at jeg slapp å gå langt, men ble helt klissvåt allikevel. Det varte ikke så lenge og jeg rakk å vaske båten etterpå mens Rønnaug tok en opprydding og vask i alle skapene. Ettermiddagen gikk til fire seminarer om proviantering, krisehåndtering, stell av riggen og vær og rutevalg. Disse var  både innholdsrike og nyttige og vi fikk mage tips. De førte til enda ti punkter på vår liste over ting som må gjøres, som har vokst fra ett punkt da vi ankom og står nå på 23, til tross for at fem punkter ble gjennomført i dag! Etterpå ble vi med på "Happy hour" for et flass vin før vi dro tilbake til båten for å avslutte avriming av kjøleskapet og en enkel middag. Karin ver med oss på Happy hour - det er hennes siste dag på Gran Canarie - hun reiser til Tenerife imorgen. Dagens bilde - fra seminarene (Nigel i rød t-shorte på første rad)..
Her er vi på seminar om krisehåndtering på havet.  (Nigel på første rad)
Here we are on seminar for crisis management at sea. (Nigel on 1st row)

English version

It chucked it down this morning - and I had to go out in it to exchange an empty gas bottle and fill a jerry can of diesel. Fortunately there is a minibus which runs continuously round the marina, so I didn't have to walk in the rain. I still got soaking wet though. The rain didn't last long, and I could soon get onto deck to wash down while Rønnaug reorganised and washed all the cupboards. The afternoon was spent attending four seminars about provisioning, emergency management, rigging and weather and routing. These lectures were quite rewarding and gave some useful tips as well as putting another ten jobs onto the job list - which has grown from just one point when we arrived, to 23 now (having completed 5 this morning!). Afterwards we had a glass of wine at the "Happy hour" before returning to complete the defrosting of the fridge and making s simple dinner. Today's picture is from the seminars (see Nigel in red T-shirt on first row).