Arrived Porto Santo

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 6 Oct 2006 20:26
Date: 06-10-06     Time: 18:30 UTC      Position: 033:03.69N  0016:18.94W   Name: Porto Santo 

Click here for English version;

Vi kom til havnen rett etter midnatt og fant oss plass til å ankre innenfor moloene. Mens vi holdte på med å sette ankeret kom en gummijolle opp til oss med mann, dame og barn ombord og så litt forvirret ut. Det viste seg at hun var norsk og, sammen med datteren, ventet på at mannen hennes skulle ankomme med seilbåt rundt midnatt fra Malaga. Hun var tydeligvis skuffet da det viste seg at vi var ikke riktig båt, men til gjengjeld var det hyggelig å møte en norsk båt. Mannen med jolle var en seiler fra havnen som hadde blitt "kapret" for å ta henne ut til den ankommende båten. Vi traff henne igjen idag - denne gangen gjenforent med mannen sin som kom inn til havnen noe forsinket rundt tre-tiden. Nok om den historien. Det blåste noen skikkelige vindrosser i løpet av natta og vi sov ikke så godt som vi kanskje kunne ha håpet på. Etter en kjapp samtale med marinakontoret på VHF'en fikk vi legge til på en betongkai som midlertidig løsning inntil vi kunne komme inn på en flytebrygge. Endelig kunne vi stige i land! Jeg måtte innom GNR-kontoret med alle passene og skipspapirene, så innom marinakontoret med de samme papirene. Heldigvis har de nå effektivisert seg slik at jeg slapp å ta de samme papirene til immigrasjonskontoret og politistasjonen - marinakontorene sender de nødvendige (?) informasjonene til disse kontorene med telefaks. Dagen gikk til å spise en god lunsj av den lokale fisken, før vi gikk mot byen - som er en fin spasertur langs den lange sandstranda på ca. 20 minutter. Bare kort vei fra havnen stoppet en liten og gammel bil ved siden av oss - det var den hyggelige mannen fra GNR-kontoret som tilbød oss skyss til byen, som vi aksepterte med glede. Jeg fikk ikke se så mye av byen fordi vi stoppet opp på en utstilling fra et helseselskap der vi fikk målt blodtrykket, kolesterol, vekt og høyde osv. Her gikk det en time men det var ganske artig. Jeg var i fin form, men hadde 4kg for mye ballast ombord! Mens de andre avsluttet denne runden og gikk for å handle middag, måtte jeg skynde meg tilbake til havnekontoret for å se om vi kunne få plass eller måtte ut på anker igjen. Vi får plass fra i morgen. Utfordringen nå var at det var lavvann - og 2m å klatre ned til båten uten stige. Heldigvis hadde en annen båt nå dratt og jeg kunne forhale slik at vi kom til en stige. Jeg traff et norsk par fra Stavanger som har invitert oss over for et glass vin senere i kveld. Dagens bilde fra svømmeturen midt ute på havet for to dager siden.
 
Nigel and Ole in the blue sea - 2500m deep.

English version

We got into the harbour at midnight and got about the anchoring for the night. As we were doing this a little dinghy hovered around us. We had also heard some shouting as we came into the harbour but just assumed it was some drunk kids. It transpired that another boat was expected in at the same time from Malaga, onboard being the Portuguese husband of this Norwegian girl who had "borrowed" an English single hander and his dinghy to come out and welcome her husband who did not know that she was coming to meet him. She was clearly disappointed not to find him on board, but was pleased to get to speak some Norwegian with us as she lives in Porto with few opportunities to speak Norwegian. We met her again today, now happily reunited with her husband who actually arrived at three in the morning just after she had returned to her hotel sick of waiting.
 
There were some pretty strong gusts of wind in the night, so we did not get the perfect night of sleep we had hoped for after four nights at sea. After a conversation with the marina office on the VHF, we up anchored and went over to the reception pier where we tied up for the day. I had to go through the tedious procedure of taking all the ships papers and passports to the office of the Brigade Nacional - very pleasant officer there - then the marina office wanted all the same information once again. fortunately they have simplified (?) procedures here now, so that I didn't need to visit the immigration office and local police station with exactly the same papers and information; the marina office sending them the information directly - probably by pigeon post knowing the way things seem to work here. Afterwards we ate a delightful lunch of the local speciality Scabbard fish at the marina restaurant. The walk to town takes about 20 minutes, but we had only just left the marina when a little old red car stopped and asked if we wanted a lift into town - it was the friendly GNR man who was now out of uniform and going home for the day, so we accepted this kind offer. We saw a little of the town, then went into some public health exhibition where we had out height and weight measured, blood pressure, cholesterol etc. I got a clean bill of health but appear to be carrying 4kg too much ballast in the keel. I had to hurry back to the harbour office before they closed to see if we could get a normal pontoon berth - which we have now arranged from tomorrow. I met a couple from Stavanger who are also sailing with the ARC who have invited us over for a glass of wine later on. Today's picture is from our swim in the middle of the Atlantic two days ago.