Penzance

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 10 Jul 2006 19:21
Date: 10-07-06     Time: 18:10 UTC      Position: 50:07.03N  005:31.80W   Name: Penzance 

Click here for English version;

Etter en lang dag igår med mye mat og drikke, og fortsatt med søvnunderskudd i kroppen, hadde vi en rolig dag i dag, der vi fikk unnagjort litt nødvendige småjobber. Vi fikk vasket klær på det lokale vaskeriet - som også hadde et par PC-er slik at vi også fikk leste Aftenposten, sjekket E-post, betalt regninger og kontrollert bankkontiene våre. Vi fikk også kjøpt inn olje til oljeskift som snart må foretas. Vi har nå kjørt motoren 138 timer siden sjøsettingen i april, og oljen skal skiftes hver 150 timer. For lunsj spiste vi "Cornish Pasty" som er tradisjonell husmannskost i denne delen av England. Vi har ellers gjort lite utover litt innkjøp av et kamerastativ, sjekke togrutene, og avtalt å møte våre venner Richard og Mary imorgen. Vi fikk litt underholdning da den store militærbåten skulle lirke seg ut av havnen - det gikk da bra, men det var mange tilskuere til dette. Vi har spasert rundt Penzance som er en typisk by preget av turister. Mange spisesteder, puber, gavebutikker osv. Været har ikke vært noe å skryte av igjen - overskyet med litt småregn innimellom. Dagens bilder viser slusen som holder vannet inn i havnen. Denne vippes ned før høyvann, og opp igjen etterpå - som forklarer sjøgresset som henger på gangbanen.
 
Penzance lock gate

English version

After a long day of eating and drinking yesterday, and still having a sleep defuicit on board after our overnight trip, we have had a pretty easy day. We went to the laundrette to get some clothes washed - they also had some PC's here which washers could use on the internet. This gave us the opportunity to pay a bill, check our E-mails and bank balances, and read the Norwegian newspapers. We also bought motor oil in preparation for changing the oil in the motor. We have now run the motor 138 hours since launching in April, the interval for oil changing being 150 hours. We ate Cornish Pasty for lunch - I suppose one has to when one is in Cornwall - quite nice really. We also bought a tripod for the video camera - which we are not using as much as we should. For entertainment we watched the Navy vessel squeezing its way out of the harbour - which they managed perfectly of course. We have also had a good walk round in Penzance which is a charming place, but marked by the tourism industry - lots of cafés, pubs, souvenir and craft shops etc. The weather has again failed to show us the Cornish summer - cloudy with occasional drizzle, but pleasantly warm. We have also arranged to meet our friends Richard and Mary tomorrow for a visit to the Eden Project. Today's picture shows the lock which holds the water in the harbour. This doesn't open like a traditional lock, but is flipped down under the sea surface before high water, and is flipped up into place again after high water - explaining the seaweed on the walkway.