God påske fra Simpson Bay Lagoon, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 6 Apr 2007 22:57
Date: 06-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:02.53N  063:05.57W   Name: Simpson Bay Lagoon

Click here for English version;

Vi har hatt en noe uvanlig langfredag i dag. Vi kjøpte oss én dags tilgang til internett sent i går kveld og har da utnyttet det maksimalt. På denne tiden av året skal man levere selvangivelsen - heldigvis kan dette gjøres med noen enkle tastetrykk på nettet. Så nå er den jobben unnagjort, og beregnet restskatt lagt inn til forfall i nettbanken. Økonomien er studert nøye og penger overført fra høyrentekontoen for å holde oss i gang inntil vi er hjemme. Vi leser i avisene at det er dårlig vær over det ganske landet - til tross for mye skriveri i avisene før påske om at det skulle bli en drømmepåske. Vanskelig å tro når vi sitter her i varmen. Vi har også pratet med venner og familie med Skype, som vi setter veldig stor pris på, og Nigel har spilt mye bridge (til dels nokså dårlig) med Harry Arne hjemme i Langesund.
 
Jeg kom på at jeg hadde koblet de nye batteriene feil da jeg la meg i går kveld. De to nye batteriene som jeg har bygd inn under dørken klarte jeg å koble til feil side av hovedbryteren - slik at selv når hovedbryteren for strøm er av, så vil disse to batteriene forsyne båten med strøm. Da gikk det et par timer med omkobling som ble vanskeliggjort av at jeg hadde kuttet ledning til nøyaktig "riktig" lengde - men siden jeg måtte flytte litt på ting var den ene plutselig for kort, og jeg måtte da finne en litt kortere strekk fra batteriene til bryteren for å få det til. Men nå er det på plass! Her gjelder det ikke å jobbe smartere men å gjøre ting riktig.
 
Som nevnte før så er vi ankret opp omtrent ved enden av rullebanen til flyplassen her og plages noe av støy når de største og mest bråkete flyene letter. Dagens bilde viser et fly som nettopp har lettet.
 
 
Flyene bråker en god del i det de letter fra flyplassen.
Much noise as the planes take off from the airport.

English version

We have had a rather unusual Good Friday - not much to indicate that it is Easter here. We bought a day's internet access last night and have been getting the most out of it today. At this time of year the Norwegian Government wants to get its hands in the taxpayers pocket in the form of the yearly tax return. Fortunately we can do all of this very simply on-line - and have now got that issue out of the way for another year. We have also organized the economy a little, checking bank statements, transferring money to current accounts etc. Nigel then spent a few hours playing bridge. We have also phoned to family and friends using Skype - something we really appreciate being able to do.
 
After having installed two new batteries yesterday and completed the wiring, it dawned on me that I had taken a short cut which was not quite so smart as I had originally thought. The result of this was that the batteries were connected to the wrong side of the main circuit breaker - so that when I try to turn off the entire electrical system with the master switch, the two new batteries keep everything powered up! To make it worse, I had cut the wiring to exactly the "right" length - which now meant that I lacked a few inches in order to wire it correctly. I spent a good couple of hours re-routing the wiring to cut a corner and to make the connection - so job done finally.
 
I mentioned previously that we are anchored up at the end of the runway here in Simpson Bay Lagoon - where the noise from the biggest and oldest jets is pretty deafening at times as they saw above our heads - seeming to almost tough the mast tops. See today's picture.