Atlantic day 11&12

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 7 Dec 2006 12:14
Date: 07-12-06     Time: 12:00 UTC      Position: 18:38.78N  040:23.15W   Name: Atlantic
Distance from start: 1485           Distance to finish: 1214    Effective average speed last 24h:  5.9 kn (142 nm) 

Click here for English version;

De som la merke til informasjonen i gårsdagens blogg ville merke seg at vi var bare noen få sjømil fra punket der avstand til mål og avstand til start er like. Vi krysset det punktet ca. kvart på ett (UTC) og kunne feire med en flaske spansk Cava (champagne). Det var godt både å smake vinen og å vite at nå var det kortere avstand igjen enn vi har reist sålangt. Etter en lunsj i solskinnet på dekk (det var flott vær i går) fikk vi endelig uttelling for alt strevet med fiske og fikk landet en utrolig vakker fisk som er gul i kroppen med små flekker og med blålige skjær i de lange finnene. Jeg prøver å legge ved et lite bilde men har ikke mye tro på at Iridium klarer å få det fram. Vi er usikker om dette er en Wahoo eller Bonito - hvis noen kjenner igjen fisken kan de tipse oss på vår e-mail som er nano (krøll-alpha) mailasail (punktum) com (jeg staver det ut for å unngå spam). Da ble kyllingen som vi hadde tatt opp av fryseren utsatt til i morgen, men vi må snart få spist opp all frossenmat fordi kjøleskapet trenger en god avriming. Det er tett med is rundt hele fryseboksen og vanskelig å få igjen døra. Fisken var som forventet nydelig til middag, eneste mangel var en flaske godt avkjølt hvitvin.
 
Vi fikk bare den ene squall i natt som ikke skapte mye bry utover å holde regnet ut av kahytten. Vi seilte litt forsiktig med for lite seil ute i mange timer etter squall'en som har ført til en litt dårlig dagsetappe. Allikevel kan vi regne med ca. ni dager igjen så lenge den gode vinden holder.
 
Vi hadde en hyggelig prat med en av de andre norske seilbåtene som heter "Sailabout" - de er omtrent like langt som oss så VHF dekningen var bra. Vi hørte dem i prat med en tankbåt som vi hadde passert litt tidligere.
 
Do you recognize this fish?
Nydelig fisk på dag 11 - Bonito eller Wahoo?
Beautiful fish on day 11 - is it a Bonito or Wahoo?

English version

The observant reader will have noticed that our distances from start and to finish were almost identical yesterday and just 45 minutes after 12 UTC we could officially celebrate passing the half way point and open the champagne (actually it was Spanish fizzy wine - Cava - but just as good as the French stuff). A little later our patience with the fishing paid off and we hauled in a beautiful yellow bodied fish with bluish fins. We are unsure if it is a Wahoo or Bonito - so any reader who can tell us is welcome to send us a short e-mail to our usual address which is "nano (at) mailasail (dot) com" - spelled out to avoid the spammers getting hold of this address. I have tried a small picture of the fish - if Iridium manages to accept this e-mail without cutting the connection like it usually does. The chicken we had taken out of the freezer got put into the fridge and will then be for dinner tomorrow in stead. We must soon eat the remaining frozen food as the fridge is in dire need of de-frosting. There is thick ice all round the freezer-box part and we can hardly close the door any more.
 
We only had one squall last night which passed by without incident. We stayed well reefed a little too long during the night which has given us a rather shorter than hoped for distance. However all else seems well today, with the sun out and promising to get warmer as the morning progresses.
 
We had a nice chat with an other Norwegian boat called "Sailabout" yesterday - they are about the same distsnce as us to go so the VHF worked fine. We heard them talking to a tanker whom we had also seen on the horizon.