Simpson - Philipsburg, Sint Maarten

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 14 Apr 2007 23:55
Date: 14-04-07     Time: 23:00 UTC      Position: 18:01.34N  63:02.89W   Name: Philipsburg, Sint Maarten 

Click here for English version;

For Rønnaug, Anne Grethe og Fred ble det en tur på treningssenteret i går ettermiddag. Jeg har ikke treningssko med meg, og fikk da ikke lov til å være med. Etterpå tok vi den raske jolla opp til Marigot for en bedre middag der - utsøkt mat i både smak og presentasjon - se dagens bilde.
 
Sammen med Dream Catcher og flere andre båter, store og små, kom vi ut av lagunen med broåpningen klokken 11. Målet for dagen var den korte - en knapp time - turen langs sørkysten tilbake til hovedstaden Philipsburg der vi har vært før. Motvind og den korte avstanden gjorde at vi ikke gadd å rulle ut seil og begynne å krysse oss fram - den nyoverhalte motoren fikk vise hva den duger til. En time senere hadde vi ankeret på bunnen og kunne stupe uti for å kjøle oss ned. For oss var hensikten med å returnere hit primært for å se om ryktene stemte at det var mulig å få tak i europeiske gassflasker på Bobby's Marina her. Det fikk vi avkreftet her - men vi kunne prøve båtbutikken som ligger like ved - som selvfølgelig var da stengt og ikke åpner før på mandag. Vi får da bruke en hel dag her i morgen for så å sjekke dette med flaskene på mandag, samt å sjekke ut av landet og komme oss videre.
 
Dagen har gått stort sett til en avslappet lunsj på restaurant her sammen med Fred og Anne Grethe, vandring langs handlegatene som var ganske tomme i dag siden ingen cruiseskip ligger til kai her.
 
Fred gleder seg til dessert - sjokolademousse. Min Creme Broullé i forgrunnen.
Fred ready to tackle desert - a chocolate mousse. My Ceme Broullé in the foreground.

English version

Rønnaug, Fred and Anne Grete all went training at a local fitness centre yesterday. I don't have training shoes with me and was not allowed in. Afterwards Dream Catcher's fast dinghy took us through the lagoon to Marigot where we had a marvellous dinner at a restaurant known for their good food - both in taste and presentation. See today's picture.
 
Together with Dream Cathcer and several other boats, large and small, we left the lagoon with the eleven o'clock opening of the bridge. We had the wind dead on the nose up the coast to Philipsburg - but it is only an hour or so - and the newly overhauled motor needed to prove its worth. The reason for us to return to Philipsburg is the continued hunt for gas. We were told that Bobby's Marina her had the European "camping gaz" bottles we need, but an employee there said that they don't - but perhaps the chandlers next door do. This was closed and does not open again until Monday - so we will spend the day here tomorrow before checking out and checking the gas situation on Monday.
 
The day has otherwise been pleasantly relaxed, beginning with a swim on arrival, then lunch ashore and a tour of the duty-free shops in town which were doing very little trade today as there were no cruise ships in the harbour. A slightly irritating swell is getting into the bay this time, so I have laid the kedge out to haul the bow across the wind and into the swell - which quietens the motion considerably.