Le Marin, Martinique

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 11 Feb 2007 23:50
Date: 10-02-07     Time: 23:55 UTC      Position: 14:27.93N  060:52.19W   Name: Le Marin, Martinique 

Click here for English version;

Vi spiste middag ute i går kveld. Her så vi enda en forskjell mellom Martinique og de andre øyene i Karibia. Andre plasser er eieren som regel hvit, mens kokken og kelnerne er svarte. Her er også de ansatte hvite - og mye mer effektive i sitt arbeid. Sjefskelneren var utrolig effektiv - men også utrolig stresset! Maten var helt OK, men prisene er nok høyere enn lenger sør i Karibia.
 
Jeg holdte på med å montere en ny leselampe i dag tidlig og skulle finne fram litt elektrisk ledning fra en eske under dørken - da fikk jeg øye på en kakerlakk! Den levde ikke mange sekunder til, men da var hele dagen forvandlet til en dag der hele båten ble endevendt for å vaske alle skap og under dørk, spraye med kakerlakk-dreper osv. Vi holdte på hele dagen er var riktig lei da vi endelig kunne si oss fornøyd med innsatsen. enda en kakerlakk kom fram under sprayingen, men vi så ingen døde kakerlakker etter at vi var ferdige så forhåpentligvis har vi tatt dem tidlig før de har begynt å formere seg. Hvis det virkelig var bare to ombord er det 50% sjanse for at begge var hanner eller hunner (pluss ørlite sjanse for at de ikke var interessert i det motsatte kjønnet?).
Nå har vi erklært krig mellom oss og kakelakkene!  Vi burde ha bedre forutsetning for å vinne denne krigen; vi kan spille på kjemisk krigføring, vi har spray, "cockroach hotell" der hvor de sjekker inn men ikke ut, og vi burde ha mer intelligens en dem.., .hvis det da hjelper i vår strategiske krigføring? 
Så, følg med videre.
 
Ellers var vi underholdt av en lokal regatta for fem identiske klassiske båter (se dagens bilde). Jeg får ikke mobiltelefonen til å virke med GPRS her, så igjen må jeg bruke et svært lite bilde.
 
 
Lokale båter med firkantede seil seiler regatta.
Local boaths with twin masts and square sails sail a regatta.

English version

We ate out last night. Here is another big difference between Martinique and the other islands in the Caribbean where the restaurant owner is white but all the employees are black. Here the waiters and cooks are also white - and much more effective in their work. The head waiter was extremely effective, though so stressed he will probably keel over one day soon.
 
I was installing a new reading lamp that we bought yesterday and needed some wire from my box of gear under the floorboards. Lifting a box of spare parts I saw a cockroach - he lived only a few seconds more, but our whole day was changed completely. We spent the whole day emptying all the stuff we have stored under the floor and in cupboards onto the deck, washing everything thoroughly then spraying with cockroach-killer before washing again and putting everything in place again. We saw just one more cockroach as we sprayed - which Rønnaug swiftly killed, but no sign of any more after the spray had done its job for an hour. We can only hope that there were just the two and that they were both of the same gender or immature. Time will show.
 
Otherwise we have been entertained by several races between five local traditional boats - see today's picture which again is very small as the GPRS does not work here.