Dublin

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 30 Jun 2006 22:53
Date: 30-06-06     Time: 18:30 UTC      Position: N53-27.24  W006-09.09   Name: Malahide

Click here for English version;

Vi tok toget inn til Dublin idag - effektivt, rent og billig - €3.50 for returbillett. Turen tok ca. 25 minutter gjennom variert landskap. Vi brukte en del tid til å rusle rundt i sentrumsområdene - været ble riktig så fint etter noen regnbyger før vi dro fra båten. Vi spiste en bedre lunsj på et restaurant (kanskje litt mye mat!). Hvem skulle sette seg ved nabobordet enn en gjeng nordmenn som var på storbyferie. Vi pratet litt med dem før vi dro på sightseeing-tur på en to-etasjes buss med åpen topp. Her fikk vi se mye av Dublin med ekspert kommentarer fra sjåføren som kunne mye og likte å prate. Man kunne hoppe av og på bussene på de forskjellige stoppeplassene ved severdighetene. Vi var ikke opp til museer og kunstgallerier, men vi stoppet ved bryggeriet til Guinness som ligger omtrent i sentrum. Dette er verdens nest-største bryggeri - bare Millers i Milwaukee USA er større Inntrykket vårt er at Dublin er en flott by med 1,1 mill innbyggere - kanskje pøsregn hadde gitt litt mindre positivt inntrykk, men her er det masse flotte bygninger, mye å se og gjøre butikker og spisesteder, og ikke minst ryddig og rent uten mye fyll, dop, tiggere osv. På slutten av ettermiddagen var vi nokså slitne, så avsluttet dagen i Dublin og tok toget tilbake til Malahide for å slappe av for oss selv i båten.
 
Another Mecca for beer drinkers of the world.

English version

We took the train into Dublin today - efficient, clean and cheap at ?3.50 for a return ticket. The ride took about 25 minutes through varied scenery. We had a good look round in the city centre - the weather picked up to being sunny and warm, having rained in the early morning before we left the boat. We ate lunch outdoors at a nice restaurant. Who should sit at the next table to us but a group of five Norwegians, who we chatted with for a while. We took the classic open topped double-decker bus tourist trip round the city, with running commentary from a driver who had clearly kissed the Blarney Stone at some point of his life. We could hop on and off as we pleased at the various sights of the city. We didn't fancy art galleries or museums, but stopped at the huge Guinness brewery which is almost in the city centre. See today's picture. This is the world's second largest brewery (Miller's in Milwaukee USA being the largest). Dublin seems like a really nice place (with its 1.1 mill. inhabitants)- perhaps we would have a different impression if it had been raining all day, but there were lots of nice buildings, a good centre for shops, lots of places to see and things to do. One could certainly spend many days here - particularly in such nice weather. By the end of the day we were getting pretty tired, so we picked up the train back to Malahide, have decided to drop dinner (lunch was pretty substantial), and take it easy back at the boat.