La rochelle - preparation day

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 4 Aug 2006 18:11
Date: 04-08-06     Time: 17:00 UTC      Position: 46:08.55N  001:10.23W   Name: La Rochelle

Click here for English version;

En fin dag idag med sol og varme. Det ble en del småjobber å få gjort før den lange reisen over til Spania som i all sannsynlighet starter ca. kl. 10 imorgen. Det var på tide å komme opp i masta for å teipe over noen skarpe kanter - en jobb som har vært på lista siden vi var i Shetland. Det ble endelig gjort idag - og bildet viser det! Det er godt å komme opp for å sjekke at alle stagene er i fin forfatning - vanskelig å kontrollere nedenfra. Så fikk jeg også lagt inn 220V til nær spisebordet slik at vi kan bruke PC-en der til å se på DVD eller TV uten å ha en kabel hengende over halve båten. Litt vasking og sjekk av motoren hører også til. Dagen gikk til dette og det vanlige avslappede tempoet med mat og hvile. Rønnaug og Agnetha tok buss-båten inn til byen for å handle klær (har ikke de nok fra før???), mens jeg ble igjen - det var ikke plass på buss båten til alle fire, så Bosse og jeg ofret oss, og tok en øl på utekafé i påvente av neste båt. Da vi stilte oss opp var den allerede full, og køen så ut til å være nok til å fylle enda en båt - vi ga opp og gikk tilbake til båtene. Båtnøklene hadde selvfølgelig Rønnaug tatt med seg, slik at jeg var utelåst, og syslet med litt vask og fylling av vanntanken. Etterhvert fant jeg ut at man enkelt kan komme inn i båten hvis man vet hvordan, og gjorde det. Da ble det litt innejobbing og en dusj.
 
Planen nå er å reise herifra etter frokost imorgen, med kurs mot Gijon i Spania. Dette er en tur på ca. 240 sjømil, som vi kan forvente å bli ferdig med på mellom 40 og 48 timer. Da blir det to overnattinger ombord, men det er bedre å ha god tid enn å presse turen til halvannen dag med en grytidlig start og press for å holde båtfarten (dvs. motor) for å komme i land før kvelden. Da blir de to neste blog-rapporter noe kjedelige og uten bilder siden jeg må bruke satellittelefonen. Det betyr også at vi ikke vil være så lang øst igjen på en lang stund, og at vi vil flytte oss fra 46 grader nord til 43 grader.
 
Nano (lowest) and Madame taken from above.

English version

A fine day today with sun and a good temperature. Some odd jobs to be done before the long crossing over to Spain which will in all probability begin about ten tomorrow morning. It was about time that I climbed the mast in order to tape over some sharp edges which potentially can damage the main sail. This is a job which has been on my list since we were in Shetland, so it was good to get it done - the picture proves it! I got round to running 220V over to a new socket by the saloon table too - enabling us to use the PC there to watch TV or DVD's without trailing a power cable over half the boat. A little washing and check of the motor is also part of the preparations. The day disappeared in a relaxed tempo of eating, working and resting. Rønnaug and Agnetha took the boat bus into town - there wasn't room on the boat for all four, so Bosse and I took a beer and waited for the next ferry - which also was full with a queue of at least one more ferry full. Unfortunately Rønnaug had the boat keys in her handbag, so I was locked out and could only do some cleaning and filling of the water tanks. After a while I figured out how to get in through a window, and did so - enabling some internal work to be done and a shower taken.
 
The plan is to leave La Rochelle about ten in the morning, setting a course for Gijon in Spain. This is about 240 miles, so 40 to 48 hours should give us plenty of time. That means two nights at sea, but this is better than getting up at the crack of dawn and having pressure to keep the boat moving at 5-6 knots in order to get inn before nightfall after just one night at sea. This way we can comfortable tolerate some hours at only three knots - avoiding having to motor. So the next two blog entries will be a little short (or very verbose but about very little) without pictures, as the satellite phone must be used. This means also that we will not be this far east again for a long time, and that we mover south a fair bit - from 46 to 43 degrees north.