Leirvik-Fedje

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 15 May 2006 18:15
Date: 15-05-06     Time: 18:00 UTC      Position: N60.46.96  E004.42.63   Name: Fedje 

Click here for English version;

Vi klarte å dra oss ut av senga med noen minutter til overs før klokka slo 11! Tydelig at vi har et etterslep av søvnbehov etter 20 år i arbeid.
 
Utrolig hvordan været skifter! Idag er det knallblå himmel, og helt vindstille tidlig på dagen - så motorgang ble det idag også.  Dagen ble så deilig etterhvert - men ikke spesielt varmt. Vinden kom da vi nærmet enden av fjorden, slik at vi kunne seile fra enden av fjorden til Fedje. Behagelig lens mellom 5 og 6 knop med spridd genoa.
 
Jeg sliter vedlig med å få TV-kortet på PC'en til å ta inn signaler. Jeg brukte mange timer på å demontere antennen, sjekke alle ledninger og koblinger, men til slutt måtte gi meg da frustrusjonsnivået oversteg det forsvarlige.
 
Fedje er en flott plass. En tinnsmed på brygga, en matbutikk og en restaurant - ellers ikke mye å heve stressnivået. Fint å gå turer her siden biltrafikken eksisterer ikke.
We managed to sleep until a few minutes before 11 today - we have clearly a defecit of sleep from the last 20 years at work.
 
Amazing how the weather can change. Today the sky is blue, and not a breath of wind in the morning. Thus we had to motor out of Leirvik until we came to the end of the fjord and to open sea. Then a nice northerly picked up and we could sail with goose winged sails to the little lisland of Fedje.
 
I have been trying to get the PC to work as a TV. I bought all the necessary ariel, cable and USB-card this winter. After installation in February it alled worked fine, but since then I have moved the antenne, and now nothing works. Having checked all fittings and cables, I am at a loss as to what the problem can be, so I'm leaving the job until I am less frustrated with the project.
 
Fedje is a nice place - we have been here many times before. There is a little tinn-smith at the harbour, a restaurant and a food shop. Otherwise not much to raise the stress levels at all. Ideal for a walk on the roads here - there is almost no car trafic at all.