A Coruña

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 23 Aug 2006 16:02
Date: 23-08-06     Time: 15:00 UTC      Position: 43:22.06N  008:23.71W   Name: A Coruña 

Click here for English version;

Toalettet som jeg fikk deler til i går virker nå som normalt (dvs uten å dryppe sjøvann på golvet) etter å ha fått en ny pakning og en sjenerøs mengde silikon i alle tenkelige plasser der en dråpe sjøvann kunne finne veien ut. Gjengene i selve pumpehuset er nå såpass ødelagt etter at jeg har skrudd huset fra hverandre så mange ganger at dette blir den siste reparasjonen før en helt ny pumpe må installeres - noe vi fikk kjøpt i går.  Inntil det begynne å lekke igjen kan vi konkludere at gjengetape og silikon har gjort underverk.
 
Vi fant ut at vi skulle bli en dag til her i A Coruña. Vi hadde håpet å hente inn våre svenske venner ombord "Madame", men fikk e-mail fra dem om hvor de var og planene fremover og så at vi ikke ville rekke dette uten å passere det mest interessante område på den spanske kysten - uten å ha tid til å se så mye. Så da fikk vi en hel dag til her - og har vært turister igjen ved å besøke den gamle festningen som beskytter innseilingen til havneområdet - som også huser et museum om lokal historie. Dette var en fin opplevelse, men hadde utstillingene hatt forklaringer i andre språk enn Spansk og Portugisisk, hadde vi og de fleste andre utenlandske turister fått mer utbytte fra dagen. Vi har også handlet litt mer båt-utstyr og provisjoner.  Av provianteringen kan jeg nevne at supermarkedet hadde tilbud på Famous Grouse whisky - femten euro for to flasker (0,7 l) - jeg måtte slå til for den prisen som tilsvarer kr 65 pr. flaske - noe bedre enn på polet!
 
Jeg sov dårlig i natt - litt mavetrøbbel, og sto opp ved fem-tiden. Tiden gikk til mekking på Rønnaugs PC som har fått alvorlig disk-kræsj. Det ser dårlig ut for maskinen som ikke vil starte opp i det hele tatt.
 
Det kom inn en norsk båt i går kveld - folk som vi traff i Gijón med båten sin "Dumle". Vi ble invitert rundt til et glass vin etter leggetid til barna i kveld: det blir hyggelig. Det er også tre danske og én svensk båt her i den lille gjestehavnen, samt enda en norsk båt i den andre havnen. De fleste er på vei mot den andre siden av Atlanterhavet som oss. Dagens bilde er fra festningen.
 

English version

The toilet is now fixed with the help of the spare gasket we bought yesterday and a generous helping of silicone in all the places that look like a drop of sea water might squeeze through. I have opened the pump so many times that the plastic threads are getting badly knackered, but PTFE thread tape and the silicone is keeping it together for now. We bought a complete pump unit in reserve, so no crisis if my repair doesn't last that long.
 
We changed our minds about leaving today, and are now staying one more day. One reason for hurrying off was the possibility of catching up with our Swedish friends on "Madame", but we got an e-mail from them reporting where they were and their plans, and we realised that we would not catch them up without hurrying past the best sailing on the Atlantic coast - so we have given up this idea now. So we had a new day to be tourists and have visited the old fort overlooking the harbour - which is also the museum of local history and documents habitation here since the Bronze Age. Unfortunately all the exhibits had their explanations in Spanish and Portuguese only, so we didn't get as much out of the visit as could be hoped. We also bought some more boat spares, and provisioned for a few days. The supermarket had a special offer on Famous Grouse whiskey - our favourite. Two bottles (0.7 l) for fifteen euros - maybe not so very cheap in comparison to England, but this is one fifth of the price in Norway.
 
I slept badly last night - stomach trouble, so I got up at five to try and get Rønnaug's PC running. It has a serious disk crash and is beyond my capabilities to fix - but it kept me entertained for a few hours trying.
 
Another Norwegian flagged boat came in yesterday evening - "Dumle" who we met briefly in Gijón. They have invited us over to them later this evening - after the kids have gone to bed. They are also doing the "ARC" over together with us. There are also three Danish boats and one Swedish here in the relatively small visitors harbour, quite a Scandinavian enclave. Today's picture from the old fort.