Arrived Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 5 May 2007 23:49
Date: 05-05-07     Time: 22:00 UTC      Position: 32:22.79N  064:40.48W   Name: Bermuda
Distance sailed last 24h: 65           Distance from Bermuda:  0              Distance from St. Martin: 864 

Click here for English version;

Endelig framme - egentlig en meget rask tur siden vi klarte det på bare fem og et halvt døgn - takket være mange timer av litt for hard motorkjøring. Vi skulle kanskje ha kjørt litt saktere - og brukt atskillig mindre diesel, men det var meldt dårligere vær natt til lørdag så det var greit å komme inn på fredagskveld for å slippe en uhyggelig avslutning på en ellers flott tur.  Vel fremme blir vi møtt av meget hyggelige immigrasjonsmyndigheter som ønsket oss hjertelig velkommen til Bermuda.  I det vi holdt på med å sjekke inn kom Anne Grethe og Fred fra Dream Catcher kjørende i sin gummijolle.  De ble invitert ombord i Nano på Champagne for å feire at vi hadde kommet vel frem etter vel 864 sjømil.  Det ble en sen og hyggelig kveld.  Vi måtte flytte oss inn i salongen da det begynte å småregne litt.  Det er mange fine erfaringer og opplevelser som vi delte med hverandre etter en slik etappe.  Vi var utrolig heldige som fant et så bra værvindu til å gjennomføre denne etappen.  Det er flere båter som ligger å venter på tilsvarende gode værforhold som vi var så heldige å ha.  For øyeblikket blåser det meget, og det er best å være i havn.
 
Dagen i dag har vi brukt i hovedstaden Hamilton.  Vi tok en buss som kostet US$4. Her har de også Bermuda$ som har samme verdi som US$, og man kan bruke begge deler om hverandre.  Alt er veldig frodig og meget velholdt her på Bermuda.  Det er 66.000 innbyggere totalt og alle snakker med en tydelig amerikansk aksent til tross for at øyen er britisk.  Det er i det hele meget påvirket av USA; TV, turister og varer mm.  Noe dyrt er det her, men vel verdt et besøk.  Vi er i allefall glade for at vi valgte å stoppe her før vi reiser videre til Azorene.  Noen av de norske båtene som har mer tidspress reiser rett til Azorene. 
 
 
 
Rønnaug og Nigel nyter et glass sjampanje etter vel overstått seilas fra St. Martin til Bermuda.
Rønnaug and Nigel enjoying a glass of champagne after completion of the journey between St. Martin and Bermuda.

English version

Finally at Bermuda - after a very fast journey from St. Martin. Five and a half days - due to some pretty hard motoring the last two days. We should perhaps have motored a little more slowly, but there was a potential for poor weather if we arrived much later, plut is was nice to get in to harbour in the evening and get a full night's sleep!
 
When we arrived in Bermuda at 9 pm Carrabian time (10 pm local time) it was dark. But, it was a well marked fair lead so we got in with no problem.  Nigel was at the PC below following the route on the PC, and Rønnaug making necessary adjustments to the course on deck.  It is a bit scary to arrive at a new harbour after dark, but we are getting more and more confident.  Just as we were checking in we were approached by Anne Grethe and Fred who had arrived a few hours earlier than us, and had been out for a pizza.  We invited them aboard Nano for a glass of champagne to celebrate the completion of the journey. We all agreed we had been very lucky with the weather window in getting to Bermuda from St. Martin (a journey of 864 miles) going more or less straight north.
 
Today we took a bus in to the capital Hamilton.  The island is very beautiful and well kept, and well worth a visit. Many of our Norwegian friends who are a bit more stressed for time have opted for going straight to the Azores. Bermuda is British and very civilised indeed!  Despite being British, Bermuda has a strong American influence.  There is a clear American accent when they speak, they watch US television etc. The currency is either Bermuda$ or US$ (and they are worth the same).  However, they drive on the left side and drink afternoon tea and are very well mannered and polite like the British