Porto Santo

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 9 Oct 2006 18:25
Date: 09-10-06     Time: 18:00 UTC      Position: 33:03.73N  016:18.95W   Name: Porto Santo 

Click here for English version;

Vi hadde bestemt oss for å komme til Madeira i dag, men føst skulle båten gjøres seileklar og det skulle handles mat. Vi kom litt seint i gang, og reiste ikke ut av havnen før klokka var blitt halv ett - noe som krevde en viss fremdrift hele dagen for å komme fram før det ble mørkt. Vi kom ut til motvind og ubehagelige bølger, og disse bare økte på de neste timene. Til slutt måtte vi innse at vi ikke ville rekke å komme fram tidsnok, og valgte å snu tilbake til Porto Santo etter to timer. Deretter fikk vi en fin medvindsseilas - men allerede etter en halv time begynte vinden å dreie, så å løye. Vi måtte gå for motor den siste halvtimen og innså at hadde vi valgte å fortsette ville vi ha fått fine forhold på resten av turen og ville ha kommet frem i god tid. Irriterende men det er ikke lett å fortuse slike store værskift. Vi var gode og varme da vi ankom havnen så første gjøremål var å gå til strande for en avkjølende dukkert. Dagen ble dermed litt av en ingenting-dag, så vi får trøste oss med en nydelig middag av bonito - en atlanterhavsfisk som vi fikk i gave av en nabobåt som hadde fått to store fisker på turen til Porto Santo - vi fikk en halv fisk og det er mer enn nok til oss fire. Siden vi ikke har gjort så mye vil jeg hoste opp et bilde fra et par dager siden som dagens bilde - som viser havnen her sett fra fjellet..
 

English version

We had decided to make the run over to Madeira today, and spent the morning making the boat ready, clearing out with the GNR, paying the bill etc. We didn't manage to get away until 12:30 - which meant that we had to make reasonable speed in order to get to our destination before dark. The wind however was dead against us with nasty sharp waves causing the boat to slam violently as we motored against it. Wind and waves increased steadily and after two hours we saw that we could not get there in time and had to turn back to Porto Santo. We then had a fine sail with the wind behind us for half an hour or so, but soon the wind direction changed and the wind weakened - making us realize that we would have made it to Madeira if we had only slogged on for another half an hour until the wind changed! Very annoying, but it is impossible to know that the wind would change so much just in the nick of time. Getting back to the harbour we were all pretty hot so the fort port of call was the beach to take a cooling swim. So now we are back in Porto Santo harbour, consoling ourselves with a lovely dinner of Bonito which a neighbouring boat gave us yesterday. He had caught two large Bonitos - more than he could eat, so we got half of the one of them which is more than enough for the four of us. As today was a bit of a nothing day, I'll cough up a picture from a couple of days ago, showing the harbour here taken from the mountain behind it.