Nazaré

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 23 Sep 2006 18:37
Date: 21-09-06     Time: 19:00 UTC      Position: 39:35.03N  009:04.52W   Name: Nazaré

Click here for English version;

I dag gikk mesteparten av dagen med til å løse nok et teknisk problem.  På morgenkvisten regnet det kraftig og vi fikk problemer med strømoppkoblingen.  Plutselig mistet vi land-strøm og det hadde resten av båtene gjort også.  Når vi begynte å analysere problemet; kom vi til slutt frem til at vi i vår båt faktisk hadde en defekt batterilader (en enhet som gjør om 220V til 12V).  Om vår enheten ble ødelagt pga at vi plutselig mistet landstrøm vet vi ikke.  Det tok først og fremst lang tid å få enheten skrudd ut av et skap.  Det kan virke som om de bygger båten rundt alt teknisk utstyr i båten - iallfall er det mange skruer og hyller som må vekk før man får en slik enhet ut.  Nigel og en elektriker fra en av de andre båtene kunne til slutt bekrefte at enheten var kaputt.  Nigel har nå bestilt en ny enhet som kommer på onsdag. Dermed blir vi sittende her inntil Ole og Inger Liser kommer for å være mannskap over til Madeira (de kommer på fredag)
 
Regnet kom og forsvant igjen fort.  Det er slik her - det dårlige været varer som regel ikke lenge.  Nå skinner solen igjen fra skyfri himmel og jeg må forsøke å finne noe spennende å lage til middag.  God mat fører alltid til at stemning blir bra igjen, og Nigel trenger en liten oppmuntring etter alt strevet med det tekniske i dag.
 
Dagens bilde viser funikularbanen som vi tok opp til den øvre bydelen igår.
 
 

English version

Today, we spent most of the day solving yet another technical problem. During the morning we had some heavy rain.  Just as the rain was at its worst we lost the shore power.  The rest of the boats in the harbour lost their power too.  After analysing the problem for a while Nigel found out that our battery charger was the problem.  If the sudden power failure caused the battery charger to fail or if our battery charger caused the power failure - we do not know.  Nigel spent almost a couple of hours just taking the part out of its place in one of the cupboards.  It seems like they build the boat around the equipment.  It was many screws that had to be unscrewed and shelves removed before the part was finally out of its socket.  Nigel and an electrician from another boat could finally determine that the battery charger was "kaputt".  Nigel went to the nearby boat repair place who order a new one for us.  This new battery charger will arrive on Wednesday. I looks like we are thus stuck here until Ole and Inger Lise arrive on Friday to crew with us to Madeira.
 
The rain came and went just as quickly.  It is like that here - the bar weather never seem to last long.  Now, the sun is shining from a cloudless sky, and I have to find something exciting to make for dinner.  Good food is always a moral booster they say.  And, I think Nigel need to be cheered up a bit today.
 
Today's picture shows the towns funicular railway which we took to the upper part of the town yesterday.