På vei til Madeira

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 4 Oct 2006 14:39
Date: 04-10-06     Time: 14:00 UTC      Position: 35:05.85N  013:17.42W   Name: Atlantic Ocean

Click here for English version;

Et flott døgn siden siste rapport. Vi har seilt hele døgnet - dog ikke så veldig fort. Vinden har vært fra nord eller nord-vest og litt for svakt, men til gjengjeld er sjøen rolig og det er deilig og varmt på dagen, og ikke så kjølig på kveldene nå at vi har kommet lenger syd. Det er svært lite trafikk her ute - vi ser kanskje 5-6 skip i løpet av et døgn. Det som var fint idag var at vi fikk besøk av mange delfiner som lekte rundt båten i ti minutter før de stakk av. Vi har prøvd fiskelykken - uten resultat. Litt før lunsj stoppet vi opp og badet i det knallblå sjøen som er 25C varm, og 2500m dyp her. Deilig med en forfriskende ferskvannsdusj på dekk etterpå. Vi har ca 190 mil igjen - to døgn eller litt mer hvis ikke vinden øker på.  Jeg prøvde meg med et lite bilde idag siden Rønnaug var så flink med kameraet og fikk et bilde av delfinene, men etter tre misslykkede forsøk - til ca 15 US-dollar, ga jeg opp. Bildet kommer senere.
 
 

English version

A great day since the last report. We have sailed the whole time - however not very fast and the half knot of current we initially had in our favour is now against us. The wind is from the north or north west - a typical Portuguese trade wind. As we have got further south the weather has got warmer, and the nights are not so cool any more. There is very little trafic out here - we see perhaps 5-6 ships over a 24 hour period. We were visited by a pod of about 15-20 dolphins this morning who swam playfully around the boat - not minding us filming them. We have tried fishing for tuna but with no result. Just before lunch we rolled away the sails and had a delightful swim in the azur blue sea - 25C warm and 2500m deep. We have about 190 miles to go - two days or a little more unless the wind picks up. As Rønnaug made such a good shot of the photos of the dolphins I tried my luck at sending a small picture over the sat.phone, thee failed attempts later, and $15 poorer I have given up - I send it when we get to land.