Les Saintes, Guadeloupe.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Wed 14 Mar 2007 22:32
Date: 14-03-07     Time: 23:00 UTC      Position: 15:51.99N  061:35.19W   Name: Bourges des Saintes 

Click here for English version;

Av og til er det helt deilig med en dag der man ikke gjør noenting. Det har vi gjort idag. Skjønt, noe foregår, selv om det er bare å sole seg og lese, sove, svømme, se på andre båter, fikse små skader i gelcoaten på båten, smøre toalettpumpa, surfe på internett osv. Det har vært en herlig dag her på Les Saintes. Ved å bruke kikkerten har vi kunnet konstatere at husene her ser veldig dyre ut og har flott utsikt over havnen og omkringliggende øyer. Det er en seileskole her som sender ut sine elever i alle alder på små seilejoller. De fyker inn i mellom de oppankrede båtene og blir et underholdningsobjekt for oss som foretrekker seiling uten seil og med ankeret på havbunnen. Dagens bilde viser noen pelikaner som slapper av i vannet.
 
Pelikaner / Pelicans

English version

Sometimes it is really nice to have a day of doing nothing. That is what we have done today. OK, nothing actually means things like reading in the sun, swimming round the boat, sleeping, looking at other boats, eating pâte de fois grasse with white wine for lunch, fixing small scratches in the gelcoat, oiling a toilet pump, surfing the internet etc. We have had a super day here at Les Saintes! using the binoculars we have studied the fine houses on the hills overlooking the harbour and can say that they look both expensive and luxurious. A sailing school sends its pupils out on diverse dinghys to sail between the anchored yachts, making a form for entertainment for those of us who prefer sailing with the anchor on the bottom. Today's picture is of local pelicans resting after a hard day's eating (A wonderful bird is the pelican, its beak can hold more than its belly can).