St. George, Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 8 May 2007 22:14
Date: 08-05-07     Time: 22:00 UTC      Position: 32:22.79N  064:40.48W   Name: St. George, Bermuda 

Click here for English version;

Været har begynt å vise tegn til bedring. Det har ikke regnet i dag, og litt gløtt av sol har vi sett. Vinden er blitt atskillig svakere - men fortsatt har vi strøm til overs fra vår Duogen vindmølle. I Karibia hadde vi alltid underskudd av strøm, men her har vi overskudd. Dette skyldes delvis den fine vinden vi har, men mest at kjøleskapet har det mye lettere her - både mindre tap av kulde og mer effektiv drift av kompressoren og kjølekrets. Vi kan ha PC-en på hele tiden uten å tappe batteriene!
 
Vi hadde formiddagen ombord - ventilen på varmtvannstanken hadde noen smådråper vann rundt seg så dette ble demontert på nytt og skrudd sammen litt hardere og med mer gjengetape. Vi har også "skypet" litt og lest avisene på nettet. Siden vi skulle inn til seilmakeren har jeg vært opp i masten og tatt ned et av stagene som holder masten på plass. Dette er en stålwire bestående av 19 tvinnede tråder - den ene av dem var brukket av helt inn til terminalen. Dette tok vi inn til seilmakeren og han skal bestille en ny en til oss som skal komme på fredag. Vi fikk også sydd igjen riften i spinnakeren.
 
Etter gjensynet med "Seven" fra Bergen i går, skulle alle tre båter ut på lunsj idag, før en liten shopping ut i St. George. Enda en norsk båt ankom i dag - se dagens bilde, dog må NCL's cruiseskip "Norwegian Majesty" betegnes skip, ikke båt, men norsk er den (selv om den en gang så norsk Norwegian Cruise Line nå eies av Star Cruises som er et asiatisk rederi).
 
"Norwegian Majesty" bukseres inn til kaien.
"Norwegian Majesty" gets help from a tug onto the quay.

English version

The weather has started to improve. It hasn't rained today and we have even seen the slightest glimpse of the sun. The wind is still fresh, but much less than it has been. We are still making more electricity than we can use from our Duogen windmill - we can have the PC on all the time without tapping the batteries. In the Caribbean we seem to always have a lack of power and had to run the motor to charge the batteries. The main difference is that the fridge is much more effective here - less loss of "cold" to the surroundings and more efficient compression/cooling cycle now that the surrounding temperature is 20C instead of 30C.
 
We spent the morning on board - the leaking valve on the hot water tank was dripping slightly, but I put on more thread tape and tightened the connections a little bit harder to stop the dripping. The lower starboard stay (a thick piece of wire helping to hold the mast in place) comprises 19 thinner steel threads, one of which I had noticed was broken. Rather than risk the mast coming down at an inconvenient moment (there are no convenient moments to have the mast come down!) we dismantled it and took it to the sail-maker - who has ordered a new one to be delivered on Friday. The rip in the spinnaker has also been repaired.
 
The Norwegian sail boat "Seven" came in yesterday, so we all (us + them + "Dream Catcher") went out for lunch today to catch up on our adventures. Another Norwegian boat came in today - see today's picture, though this one is a cruise ship called "Norwegian Majesty" and is lying just behind us.