Atlantic day 2&3

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 28 Nov 2006 12:19
Date: 28-11-06     Time: 12:00 UTC      Position: 24:14.67N  018:17.71W   Name: Atlantic
Distance from start: 280           Distance to finish: 2482    Avg. speed last 24h 6.1 kn. 

Click here for English version;

Vi har hatt 24 timer med klassisk passat-vind - og perfekt seiling! Bortsett fra en liten periode rundt soloppgang i dag tidlig der båtfarten var nede i 4,5 knop, har vinden vært meget behagelig med stryke mellom 16 og 22 knop og en nord-østlig retning som passer oss helt fint på babord halser. Nå er det snart 48 timer siden vi satt bommen og genoaen på plass og vi har ikke hatt behov for justeringer siden.
 
Mens vi hadde 6-7 seilbåter i sikte den første natta, var det kun to igjen i natt, og begge disse har vi nå mistet av syne - også på radar. Noen større båter har vi sett - den ene var på kollisjonskurs med oss men som omhyggelig la om kursen sin i god tid og passert oss klart på vår babord side. Jeg takket ham på VHF'en etterpå - noe han satte pris på.
 
Både vaktene og sovingen går bra og vi er nå kommet inn i rutinene og et liv i stadig bevegelse. Vi hadde vår første brekkasje i dag - et kaffekrus som vi fikk i gave fra Odd Henry (formannen i Årdal båtforening) på avreisedagen. Nå har vi bare ett slik krus igjen og dette må vi passe godt på slik at det kommer helskinnet til St. Lucia, antagelig som første representant fra Årdal båtforening! Ellers er båten i fin form. Utover enkelte sjøfugler har vi ikke sett tegn til dyreliv som er litt overraskende. Middagen i går var enda en nydelig rett - oksekjøtt med løk i en deilig pepper saus (som vi fikk av Karin som seilte oss fra Lanzarote) med stappe av poteter, gulrøtter og gresskar.
 
 

English version

We have had 24 hours of classic trade wind sailing! Apart from an hour at sunrise when the boat speed dropped to 4.5 knots, we have had a steady wind of 16-22 knots from the north east which suits us fine sailing on port gybe towards our imaginary turning point. We have had the genoa poled out in the same position for nearly 48 hours and have only adjusted the main to put a single reef in for the night watches.
 
Whilst we had 6-7 other boats visible the first night, there were only two last night and now neither of them are visible any longer. There has been the odd commercial vessel - one was bearing down on us quickly on a collision course, but was very helpful and made a large course change to give us good clearance on our port side. I called him up on the VHF when we were abeam and thanked him for his helpful action - something he appreciated.
 
The watches and sleeping are all going well and everyone seems happy and getting into the routines on board and adapting to a life in continuous motion. We had our first breakage this morning - I broke a coffee cup given to us by the Årdal boat club. Now we have only one of these left which we will nurture all the way over to the Caribbean. Otherwise the boat is in good shape. Apart from a few odd sea birds we haven't seen any other forms of animal life, which is a little strange. Dinner last night was a delicious beef and onion dish with a pepper sauce and a mash of potatoes, carrots and pumpkin.