Auesøya - Lillesand

Nano's blog.
Nigel Anderson
Fri 17 Aug 2007 13:53
Date: 17-08-07     Time: 20:00 UTC      Position: 58:14.86N  008:22.77E   Name: Lillesand 

Click here for English version;

Vi tilbrakte hele kvelden hos Georg og de andre på hytta. De hadde satt line med håpet på å få litt fisk - men jeg dro ut sammen med de andre gutta for å trekke lina - uten resultat. Det var for dårlig vær til å sette den utaskjærs, og den valgte plasseringen var tydeligvis feil. Selv i beskyttet farvann blir man ganske våt i en 14' jolle når det blåser liten kuling. Vi fant ut at vi var på hytta i 2001 - og at de har gjort mange forbedringer i mellomtiden. Se bildet av Georg (øverste).
 
Vi reiste inn til Lillesand tidlig i dag (hele 3 sjømil!) for å treffe Martin Vennesland og Anne Brevig. De er kjent blant det norske langturseilermiljøet for sin 9 år lange ferd rundt verden i båten "Nor Siglar", og boken med samme navn som de ga ut etterpå. Boka er nå kommet på engelsk og vår gode venn Odd fra Kaupanger ønsket å gi oss boka. Det var da ekstra spesielt å motta den personlig fra forfatteren (se http://www.norsiglar.com). Se nederste bilde.
 
Det har vært bra med sol i dag, men det blåser godt, så vi har sålangt valgt å bli i Lillesand der vi har tilgang til internett, butikker osv. Hvis det løyer litt skal vi kanskje flytte oss i retning av Kristiansand litt senere på dagen.
 
Georg
Oss (ombord), Anne og Martin
Us (on board), Anne and Martin

English version

We spent the whole afternoon and evening at Georg's cabin. They had set a line of 80 baited hooks earlier in the day and the boys went out (and got wet in the spray) to see the result. Not a single fish was the result - perhaps not unexpected as the wind was to strong to leave the shelter of the islands so the best fishing spots couldn't be reached. We worked out that we visited Georg's cabin in 2001 - and that there have been lots of improvements made in the intervening years. The upper picture is Georg.
 
Vi motored in to Lillesand early in the morning (just three miles) in order to receive a present of a book from our friend Odd. The gift is a book called "nine years on the seven seas" by Anne Brevig, previously only available in Norwegian, but now published in English. The book tells of their circumnavigation (http://www.norsiglar.com). It was an extra special gift to receive it personally from the author and to get to chat with them. See the lower picture.
 
The weather has been sunny but windy today so we have stayed in Lillesand for the day where we have found internet coverage and had an easy day in the town and on board. If the wind dies a little we may move on towards Kristiansand.