Stille etter stormen. The calm after the storm.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Thu 21 Sep 2006 18:33
Date: 21-09-06     Time: 17:30 UTC      Position: 39:35.03N  009:04.52W   Name: Nazaré

Click here for English version;

Etter alle forberedelsene for stormen igår ble det ikke mer enn at det blåste en laber bris i noen timer midt på natta, fulgt av en voldsom regnskyll som varte en halvtime. Deretter noen lette byger frem til elleve, så strålende sol og varme igjen. Denne type storm kan jeg takle!
 
Jeg slet veldig med å sende bloggen i går kveld, den vanlige GPRS-forbindelse over mobiltelefonen virket ikke - antageligvis problem med mobilnettet. Så skulle jeg bruke satellittelefonen, men jeg fikk ikke kontakt der heller og slet lenge for å finne feilene. Jeg fikk til sutt sendt bloggen ved å ringe et modem i England med mobilen - det gikk. I dag har jeg sittet mye foran skjermen for å løse problemene med satellitt-forbindelsen. Ting tyder på at det var faktisk et problem med satellittene, og ikke med min telefon og PC, men jeg må sjekke dette litt nærmere etterpå. Etter så mye tid med PC-en orker jeg ikke å skrive så mye idag, så jeg avslutter med bildet jeg ikke fikk sendt i går av det som hadde tvinnet seg rundt propellen.
 

English version

After all the preparations for the storm which was to hit us yesterday or early today, the net result was no more than a moderate breeze for a few hours in the middle of the night followed by half an hour of torrential rain, then a few showers until about eleven. By twelve the sun was out and the boat had dried up nicely. That is the kind of storm i can cope with.
 
I had real problems sending the blog yesterday, the normal GPRS-connection by mobile phone didn't work - probably a problem with the mobile operator here. So I tried the satelite phone, but this wouldn't work either. Eventually, late in the evening, I managed to make a connection to a modem in England with the mobile and got the blog off - but no picture. I have spent most of today in front of the PC trying to get the satellite phone connection to work, but it seems that the problem was with Iridium - the operators of the satellites, though I haven't checked this yet. Having sat so much in front of the PC I can't face a long blog today, so I'll finish with the picture I couldn't send yesterday of me and the offending piece of sack cloth which was wrapped round the propeller.