A fix-it day at Falmouth

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 2 Jul 2007 17:22
Date: 02-07-07     Time: 17:00 UTC      Position: 50:09.20N  005:03.75W   Name: Falmouth 

Click here for English version;

Uten mannskap og uten besøk fikk vi en dag til å få unna en del gjøremål. Nigel har endelig klippet håret (kr90 - atskillig billigere enn hjemme!), Rønnaug har hatt flere laster med klær gjennom vaskemaskinene og tørketromlene, en skapdør som har gått litt tregt er reparert og en vannlekkasje rundt en lufteåpning på det ene badet er (forhåpentligvis) fikset ved å demontere alt, rengjøre skikkelig, kline inn med mye silikon, og sette det sammen igjen. Vi får ikke finne ut om reparasjonen er vellykket før vi er ut i mye sjø som slår inn over dekk.
 
Vi fikk en trist melding da vi var ute med våre norske og danske venner i går. En svensk stålbåt (Atlanta) som vi ble kjent med på Bermuda traff noe utenfor Dover og gikk ned. Mannskapet ble reddet av en annen båt. Dette minner oss at selv om vi er over Atlanterhavet, så må vi fortsatt passe oss godt når vi er på sjøen. 
 
Siden vi reiser til Plymouth i morgen, har vi sjekket ut av marinaen, fylt dieseltanken, og lagt oss for anker for natten. Det er ingen vits å bruke enda £24 i havneavgift når det kan unngås. Til tross for litt finvær på formiddagen pøste det ned da vi kastet loss, fylte diesel og la oss for anker. For å minne oss om at båten vår ikke er så liten, ser vi på verdens minste båt som har krysset Atlanteren - fem fot og fire tommer lang. Den brukte 55 dager fra New York til England. Se bildet.
 
Den minste båten som har krysset Atlanterhavet.
The smallest boat to have crossed the Atlantic.

English version

With no crew and no social visits we have had a day to complete the job-list and prepare for moving on. Nigel finally got his hair cut, Rønnaug has kept the washing machines and tumble dryers busy, a sticky cupboard door has been repaired and a leaky air-vent has been removed, cleaned up and reassembled with lots of Sika-flex. That will hopefully cure the small leak of sea water we experienced on the way from the Azores in the forwards heads. We won't find out until we again are at sea with waves on the foredeck.
 
While out with out Norwegian and Danish friends last night we were informed that a Swedish boat ("Atlanta") we knew from Bermuda had just sunk off Dover after colliding with something. The crew were quickly picked up by another boat and are in good shape. This reminds us that although we have come over the Atlantic, there is still a fair way home and we need to be vigilante still.
 
As we are leaving for Plymouth tomorrow, we have checked out of the marina and settled our bill, filled diesel, and are now at anchor for the night. No point paying the exorbitant harbour fees for the night. Despite some OK weather in the morning, it has chucked it down since we left our berth, filled diesel and anchored up. To remind us that our boat is not that small, we reflect on the boat we saw in the museum yesterday - five feet and four inches long she crossed the Atlantic from New York to the Scilly Isles in 55 days - see picture.