Cariño - La Coruña

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sun 20 Aug 2006 17:43
Date: 20-08-06     Time: 17:00 UTC      Position: 43:22.06N  008:23.71W   Name: La Coruña 

Click here for English version;

Etter middag (nydelig paella med Rioja vin) igår, tok vi jolla i land for å sjekke stemningen på den lokale fiesta. Ting hadde ikke kommet ordentlig igang (dette var ved ti-tiden), så vi vandret rundt og til slutt tok en øl på fortauskafé. Etterhvert begynte rock-bandet å spille så vi gikk for å se på dette. Musikken var ikke til vår smak - spansk heavy metal, så vi ble ikke så lenge der. Det var iallfall mange folk i gatene og bra stemning.
 
Vi har fulgt værutviklingen nøye de siste dagene, og nå begynner høytrykket som pleier å ligge over Azorene å etablere seg igjen etter at det ble skubbet ut av plassen sin av noen lavtrykk. Nå har de kraftige vindene gitt seg, og værmeldingen sier at vi skal ha vind fra nord eller nord-vest idag, men da vi skulle seile cirka mot syd vest, kom vinden rett imot oss, og med litt motstrøm valgte vi å gå for motor og heller avbryte turen til La Coruña hvis det ikke ble noen dreining mot nord-vest. Heldigvis har swell'en gitt seg, bare én meter bølgehøyde idag. Vinden kom litt mer rundt, men etter hvert var vinden for svak til å seile, og vi måtte gå for motor hele veien bortsett fra de siste fem sjømil inn til La Coruña. Kysten her er aldeles nydelig - bratte fjellsider som stuper rett i sjøen, klipper enkelte plasser, krattkledde skråninger andre plasser. Høyder fra 100 til 600m vil jeg tippe. Den ellers litt kjedelige motor-turen ble benyttet til en dusj på dekk i sola. Vi så også delfiner - men på stor avstand og en kikkert måtte brukes til å betrakte dem. De hadde en liten flokk sjøfugler med seg - sikker på jakt etter noen rester fra delfinenes lunsj.
 
La Coruña er den største havnen på den nord-vestligste delen av Spania, og er avreise og tilkomst-havnen for båter som skal krysse Biscaya. Dermed er fasilitetene for fritidsbåter gode. Siden idag er vår tolvte bryllupsdag, ville vi feire med en bedre middag ute på byen. Vi ligger i den nyeste av to gjestehavner nesten midt i byen. Prisene er litt lavere her enn i Frankrike, men fortsatt høyt over det vi er vant til i Norge. Dagens bilde - skarpe fjellformasjoner ved den ene odden vi rundet idag.
 

English version

After dinner (a lovely paella with a good bottle of Rioja) last night, we took the dinghy ashore to sample the atmosphere of the fiesta. Although this was ten in the evening things hadn't really got going properly, so we wandered round the streets then had a beer on the street outside a bar. After a while the streets got more and more crowded as people came out after eating their dinner. The rock band started playing and we wandered over to where they were playing. The music was Spanish heavy metal rock - not at all to our tastes, so we didn't stay long before strolling back to the dinghy. There was certainly an atmosphere of fiesta in the town.
 
We have been following the development of the weather systems closely the last days, and see now that the Azores-high is slowly re-establishing itself where it should be having been knocked out of place by some big lows - thus giving us the gales that have kept ut in port the last days. The weather today was more typical - completely blue skies, though the wind is still from the south west, despite the forecast saying north or north west. So our trip out of Cariño along the coast ended up being dead against the wind, and having a slight current against us to, we chose to motor. At least the swell has died down - just about one metre today, so things are not to lively out at sea. The wind turned a little but was too weak to make effective progress - we ended up motoring all the way apart from the last five miles into La Coruña. The coast here is very spectacular with high mountains plunging down into the sea, some places in the form of cliffs, others in steep bush covered slopes. Heights from 100 to 600m I would guess. We saw some lovely secluded and deserted beaches too. The otherwise long and boring motor-run was a good opportunity for a shave and a shower on deck. We saw dolphins at a distance today - binoculars necessary. They were accompanied by a small flock of seagulls - no doubt picking up the scraps from the dolphins' table.
 
La Coruña is the major port on the north west tip of Spain, and the primary staging post for boats planning to cross over the Bay of Biscay. There are therefore good facilities for yachts. As today is out twelfth wedding anniversary, we wanted to find a reasonably sized place so as to be able to enjoy a good meal at a restaurant. We chose to lie in the newer of the two guest harbours - close to the city centre. Harbour fees seem reasonable in comparison to France, though sky high in relation to Norway. Today's picture - jagged rocks at one of the headlands.