Ledig mannskapsplass. Room for Crew.

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 24 Mar 2007 21:21
Date: 24-03-07     Time: 21:20 UTC      Position: 17:00.60N  061:46.63W   Name: Falmouth 

Click here for English version;

Det er faktisk en god stund siden vi fikk melding fra det paret som seilte med oss fra Gran Canaria til St. Lucia at de ikke ville være med på hjemturen. Vi har ikke brydd oss så mye om dette, siden vi tror at vi klarer oss fint med bare oss to ombord. Den siste etappen på hjemturen fra Azorene til England eller Frankrike kan være litt tøffere i form av kaldere vær og større sjanse for noe mer motvind. For denne etappen har vi fått mannskap men har ikke anstrengt oss for etappene fra Karibia til Bermuda eller Bermuda til Azorene. Så hvis noen har lyst å bli med på en av disse etappene, så er det bare å ta kontakt - mailadressen er "nano (krøll-alfa) mailasail (punktum) com" {Jeg må skrive det slik ellers kommer det masse spam fra automatiske spam-programmer som kjenner igjen mailadresser}. Vi reiser fra Tortola eller St. Martin ca. 3/5 til Bermuda - 900 sjømil som bør ta oss 6-8 dager. Fra Bermuda reiser vi 18/5 (flere norske båter skal feire syttende mai der) til Azorene -1800 sjømil som vil ta 12-15 dager. Begge etapper blir seilt i lag med andre norske båter.
 
Tilbake til i dag. Vi har hatt en meget rolig dag her ved den fine stranden. Båten som ligger like ved oss er australsk og skipperen er australsk mens hans kone er fra Larvik. De bor vekselvis i Larvik, ombord i båten og i Australia. Han er kapteinen ombord en flott skute (øverste bilde) med et mannskap på ti. Båten er basert her i Antigua og er forholdsvis sjeldent brukt av eieren. Vi invitterte oss selv over til dem for en kopp kaffe midt på dagen og pratet om båtliv og alt mulig annet. Vi har også vært en liten tur inn på land for å hente klesvasken. Vi tok også jolla inn til denne fine stranden vi ligger ved for å gå en tur. Se den nederste av dagens bilder.
 
Vi pratet med skipperen til denne flotte skuta som har norsk kone.
We talked withthe skipper of this fine yacht whose wife is from Norway.
 
Her ligger vi for anker ved en fin strand ytterst i Falmouth Harbour.
Here we are at anchor off a lovely beach in the outer part of Falmouth Harbour.

English version

Our crew on the crossing from Gran Cararia to St. Lucia told us some time ago that they would not be doing the return journey with us. We have not worried too much about this as we felt that the two of us are quite capable of making the shorter legs of the return journey alone. We have however a third person for the Azores to England leg - here the weather is getting colder and one can meet headwinds and strong winds. We have vacant space for the other two legs, so if anyone wants to come with us, then let us know - our mail is "nano (at) mailasail (dot) com" - written to avoid automatic spam programs. We leave from Tortola or St. Martin about the 3/5 for the 900 mile run (6-8 days) to Bermuda. We leave Bermuda the 18/5 on the 1800 mile leg (12-15 days) to the Azores.
 
Back to today. We have had an easy day at anchor off the beach. The boat beside us is Australian with Australian skipper but his wife is Norwegian - from Larvik which is not fra from where we have our house in Porsgrunn. We went over to their boat for coffee and spend some time chatting about boat life etc. He is the skipper of a large sailing yacht which is based here in Antigua. They are a crew of ten looking after the boat whos owner rarely uses her. After lunch we went ashore to pick up the laundry then took the dinghy to the beach for a walk. The lower picture shows Nano at her anchorage here.