Canouan, South Glossy Bay

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 9 Jan 2007 20:41
Date: 09-01-07     Time: 21:00 UTC      Position: 12:41.92N  061:20.92W   Name: Canouan 

Click here for English version;

I går var vi invitert ombord "Kumari" der vi drakk litt vin med Gillian og Allen. De reiste også med ARC, og vi ble litt kjent med dem allerede i Lanzarote siden de kjente "Dream Catcher" fra Portugal. Dagen  i dag begynte med skyer og en del kraftige vindrosser i bukta utenfor Charlestown, men sola var framme etter bare et par timer og dagen ble aldeles fin og varm. Vi bestemte oss for å seile rundt på sørsiden av Canouan til en flott strand som heter "South Glossy Bay". På land er det et hotell, som også er bare et steinkast unna flyplassen. Hotellet har den ene stranden, og en annen strand virker utilgjengelig på lettvint måte fra land. Vi hadde iallfall plassen til oss selv bortsett for en time midt på dagen da to andre seilbåter stoppet off for lunsj. Hotellet virket helt fri for gjester inntil slutten av ettermiddagen da tre personer dukket opp på stranden, og to satte i det som kan være baren. Rønnaug bakte rundstykker til lunsj og vi badet flere ganger i det krystallklare vannet. I skrivende stund ligger vi fortsatt der, men vi skal flytte oss tilbake til Charlestown for kvelden siden havnen der er bedre beskyttet. Vi har iallfall hatt en nydelig og avslappet dag der den eneste jobben var å forbedre reparasjonen av vår Duogen - nå er vi på versjon tre av reparasjonen, og denne varianten virker som det vil holde - jeg har ikke prøvd å lime brukkne deler, bare koblet akslingen til rotoren direkte med et stykke toalettslange (som jeg tilfeldigvis hadde tilgjengelig) og to slangeklemmere.
 
Herifra kan vi se over til de berømte Tobago Cays. Det ligger cruisebåter og en utrolig mengde seilbåter rundt omkring. dit skal vi snart, men hvis det er så pakket med båter og vanskelig å finne en ankringsplass, blir det bare med en tur rundt før vi finner oss litt bedre plass på en av de andre øyene. Dagens bilde: Dagens strand med fjelltopp.
 
Deler av utsikten fra båten i South Glossy Bay
Part of the view from the boat in South Glossy Bay.

English version

We were invited over to "Kumari" for a glass of wine or two yesterday evening with Gillian and Allen. We met them first on Lanzarote where they already knew Dream Catcher from Portugal. This morning, the day began with clouds and strong gusts of wind, but turned out lovely after a couple of hours. We decided to take a day trip by boat to a beach on the south of Canouan, South Glossy Bay, which is where we are at the moment, but will soon return to the better protection of the bay at Charlestown. Here there are two superb beaches, one mainly for a hotel which does not seem to have any guests at the moment. The beaches have been deserted all day and we have had the anchorage to ourselves except for two sailboats who stopped for an hour at lunchtime before moving off to Tobago Cays. Rønnaug baked rolls for lunch and we have swum repeatedly in the crystal clear water. All in all a perfectly relaxing day in complete solitude. The only job I have done on the boat is to make another repair of the Duogen - which now no longer needs the old broken parts, but had a piece of the toilet hose and two jubilee clips holding the parts together.
 
From here we can see over to the famous Tobago Cays, where there are loads of masts visible and a cruise ship. Rather a contrast to our solitude here. We shall visit this famous place, but if it is so overcrowded as it looks from here, then we will just motor round then return to another island with better space. Today's picture: our beach with the end of the island and it little mountain.