Sirevåg - Stavanger

Nano's blog.
Nigel Anderson
Mon 20 Aug 2007 16:14
Date: 20-08-07     Time: 15:00 UTC      Position: 58:58.26N  005:43.79E   Name: Stavanger 

Click here for English version;

Selv om det ikke er noen opplagte gjestehavn i Sirevåg, fant vi god plass på en brygge som ellers ser ut som det er fiskebåter som bruker. Borettslaget over bukten hadde ubeskyttet WiFi som vi "lånte" til litt avislesing og bridge, og vi lå trygt og godt. Det var ikke så veldig mye vind i dag tidlig, men etter halvannet time med motoren i gang kunne vi sløre opp langs jær-kysten, dessverre med noen kjedelige regnbyger. kysten fram til Sirevåg er preget av klipper og fjellnatur rett bak kystlinjen, men Jæren er flat og formløs med mye landbruk - noe vi ikke bare kunne se men også lukte - det lukter fjøs i flere mil! Det blir litt kjedelige dager nå det regner og kysten ikke inspirerer til å følge med der, men vi koste oss med blader og bøker osv. Ting blir litt mer interessant når man nærmer seg Tananger for der begynner det å bli litt skjærgård igjen.
 
Vel inne i Stavanger gjestehavn har vi stelt oss litt fordi ikveld skal vi ute på byen - vi skal treffe Rønnaugs bror Knut samt kone Trine. I dag er også vår trettende bryllupsdag som må feires! Dagens bilde: Nigel styrer gjennom regnbygene.
 
Regn - noe vi ikke liker så godt.
Rain - which we don't like that much.

English version

Even though Sirevåg is not a harbour for visiting yachts, we found ourselves a vacant place alongside a brand new pier with a few larger fishing boats. Some flats on the other side of the harbour were kind enough to "loan" us use of their WiFi so we could entertain ourselves for the evening with reading newspapers and playing bridge on the web. There was not much wind this morning, but after an hour and a half of motoring the wind picked up and we sailed along the low, flat Jæren coastline. While the coast further south is dominated by granite cliffs and hills just inland, the Jæren coast is low and featureless, with lots of farming - which we could smell all the way out as sea due to the easterly breeze. The coastline gets more interesting as one approaches Stavanger as there are then islands and skerries.
 
Safely in the visitors marina in Stavanger centre, we have made ourselves ready for a night on the town with Rønnaug's brother Knut and wife Trine. Today is also out 13th wedding anniversary - so this has to be celebrated too. Today's picture: Nigel steering in the rain.