Philipsburg - Marigot

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 28 Apr 2007 23:43
Date: 28-04-07     Time: 22:00 UTC      Position: 18:04.03N  063:05.25W   Name: Marigot 

Click here for English version;

Vi sov ekstremt dårlig i Philipsburg pga. utrolig høy "musikk". Jeg stod opp kl. 4 for å se hvor støyen kom ifra, men selv om jeg lokaliserte lyden, så jeg ikke noen festglade folk der! Det var håpløst å sove så jeg gjorde båten klar til å reise og vi dro opp ankeret idet det såvidt begynte å demre på horisonten. Vi fikk en nokså deilig seilas tidlig på dagen tilbake til Marigot, og kom dit halv åtte. Da bar rett i senga igjen for å få litt mer søvn. Dette blir kanskje bra trening for turen til Bermuda - som vi nå har besluttet starter imorgen tidlig.
 
Merkelig nok var det ikke altfor mye å gjøre på den siste dagen før turen. Vi handlet mat, sjekket ut, pakket ned jolla, ordnet med sjøkøyene og hadde en generell rydderunde i båten. Nå er alt klart. Jeg har vært i masttoppen igjen for å inspisere riggen for sprekker, slitasje osv, men alt så bra ut. Jeg fikk tatt noen bilder derifra - se dagens.
 
Våre venner Allan og Gill fra Kumari dukket opp her i dag - vi skal ut på middag med dem i kveld sammen med Dream Catcher. Vi også traff en mann som heter Leigh som vi traff i Norge for snart tre år siden. Han er på år elleve av en opprinnelig tre-årig jordomseiling fra Australia og tilbake.
 
Siden vi skal ute på havet blir det stort sett reisebrev uten bilder de nærmeste dagene. De andre båter som vi reiser noenlunde i lag med også drar i morgen eller på mandag. Vi rapporterer våre posisjoner til hverandre hver dag kl. 16 GMT (18 norsk tid), så bloggen vil være ute kl 19 norsk tid håper jeg - dersom alt funderer som det skal!
 
Nano sett ovenfra.
Nano from above.

English version

We had a terrible night's sleep in Philipsburg - there was some party going on with very loud music. I got up at four to see where the noise was coming from, but could not see any people near where the noise seemed to be coming from. Sleeping was impossible - not helped by the swell in the harbour either, so as soon as there was a little sign of dawn, we weighed the anchor and had a very pleasant sail round the coast back to Marigot - where we arrived at seven thirty and promptly went back to bed for some proper sleep.
 
Rather surprisingly we didn't have too much to do on this our last day of preparations before leaving for Bermuda. All the last bits of food are on board, we have checked out, the dinghy is packed away, the sea berths are ready and the boat has had a general tidy. I have been up the mast to check for cracks and chafe, but all seems OK - I got some good pictures too, including today's.
 
Our friends Allan and Gill from "Kumari" turned up today and we have agreed to dinner out together with Dream Catcher this evening. We also met an Australian called Leigh who we met three years ago in Norway. He is on year eleven of what originally was a three year circumnavigation!.
 
As we will be out at sea for the next week, the blog entries will mostly be without pictures. As the other boats with whom we are sailing all report their positions to each other at 16:00 GMT, we will post the blog shortly after that time - which is middle of the day for us, but early evening in the UK. Hopefully the sat-phone will work properly and we will get the blog out every day..