Preparations at Bermuda

Nano's blog.
Nigel Anderson
Sat 12 May 2007 20:49
Date: 12-05-07     Time: 20:00 UTC      Position: 32:22.79N  064:40.42W   Name: Bermuda 

Click here for English version;

Enda en fin og varm dag - mer som vi er vant til fra Karibia. Det var helt vindstille i en periode - som passet bra siden storseilet skulle tas ned for å inspsisere for slitasje og for å korte inn fallet (tauet som holder seilet oppe) slik at slitasjepunktene flyttes. Hele dagen har gått til forberedelser til avreise, som blir kansje utpå mandag eller tirsdag. Værsituasjonen er nokså uryddig for tiden med flere små lavtrykk som fyker rundt og skaper ugagn. Det ser ut som at høytrykket over Azorene bygger seg opp de nærmeste dagene - noe som pleier å føre til mer "vanlig" vær. Mer mat og drikke til turen er blitt handlet inn og det gjenstår nå kun ferskvarer som vi skal handle rett før vi reiser. Jeg har gått og ventet i hele dag for Steve fra seilmakeren - jeg har bestilt et nytt stag (en kraftig wire som holder masten oppe) og denne er kommet, men det krever litt jobb å få den på plass. Han skulle vært her ved tolv-tiden, men i skrivende stund ennå ikke har dukket opp. Mens jeg har hold på med tekniske ting har Rønnaug stått ved vaskemaskinene inne på land og gjørt hele klesvasken. Hun har også ordnet med en skikkelig rundvask inn i båten som nå er skinnende ren. Dagens bilde fra seilmakerbutikken.
 
Denne flotte fuglen har seilmakeren som kjæledyr.
This fine bird is the sail maker's pet.

English version

Another fine and warm day - more like we are used to from the Caribbean. We even had a brief period with no wind at all, which suited well to get the main sail down for an inspection and to shorten the halyard so that the chafe points get moved around. The hole day has gone on preparations for the journey to Flores in the Azores, but there has also been a lot of waiting on board for Steve the rigger who is due to come and install the new starboard lower shoud which has arrived from Florida. This needs to have one end removed before we can thread it through the hole in the spreader. He was supposed to come at twelve, but still hasn't turned up. We spend a fair bit of time studying the weather forecasts and discussing them with other boats. At the moment there are lots of small lows around, making a rather complicated weather picture comprising both areas of no wind, and too much wind, and wind from the wrong direction (British Rail would no doubt describe it as "the wrong sort of wind"). Perhaps we will get away on Monday afternoon or Tuesday. Whilst I have been working on the weather and technical jobs, Rønnaug has been ashore in the laundrette doing all our dirty clothes and bed linen, then given the boat a thorough clean on the inside. Today's picture is from the sail maker's shop.