Las Palmas - preparations

Nano's blog.
Nigel Anderson
Tue 21 Nov 2006 17:52
Date: 21-11-06     Time: 19:00      Position: 28:07.73N  015:25.58W   Name: Las Palmas 

Click here for English version;

Vi spiste en hyggelig middag ute i går kveld sammen med mine og Rønnaugs foreldre - alle valgte paella, og maten var nydelig.
 
Rønnaug gikk sammen med Anne Grethe fra Dream Catcher på massasje idag, men jeg har svettet og slitt i båten men flere prosjekter. Vi fikk noen deler til en genoavogn fra England igår, men det viste seg etter demontering at jeg risikerte å ødelegge hele vognen hvis jeg prøvd å bore ut den gamle delen, og siden tiden er knapp og vi ikke kan ta sjansen på å ha en ødelagt genoavogn, har jeg da satt den tilbake på plass igjen. Båten måte spyles etter en dag i går med sirocco-vind som la en del rød sand på dekk. En dykker har vært her for å vaske skroget for ru og groe samt sjekke anodene. Manntauet som jeg hadde levert inn til å bli kortet inn noen centimeter ble hentet og satt på plass. Jeg hadde bestilt en stor duk til å trekke over bommen for å holde solvarmen vekk og denne hentet jeg sammen med et par stykker kalesjeduk som går rundt cockpiten for å holde vinden ute - og for å hindre innsyn når vi ligger tett i tett i havnen. Disse har båtnavnet på og er nå satt på plass - se dagens bilde.
 

English version

We went out for a nice dinner yesterday evening together with both Nigel's and Rønnaugs parents. We all chose paella, which was delicious and far too much to eat all of it.
 
Rønnaug has been for a massage together with Anne Grethe from Dream Catcher today, whilst i have been strugging and sweating in the boat with a number of jobs. We got a spare sheave for one of the genoa cars yesterday, so I disassembled the car from its track in order to put the new part in. It soon became clear that I would risk damaging the car itself in the process of drilling out the old sheave, and reluctantly decided to put things back together again without changing the sheave. If I had damaged the car I would not be able to get a replacement before we leave on Sunday, so this job will end up being done when we return home next summer and I have a decent workshop to do the job in, and can then wait all winter for a replacement if I do end up damaging the car. After a slight sirocco wind yesterday the boat was dusty with fine red sand again - so this had to be washed off. I have had a diver here to wash weed off the under side of the boat and to check the anodes. He reported considerable growth - I will have to clean much more often in the Caribbean. I had also ordered some canvas work to be done which I collected. A large piece to hang over the boom to keep the sun off the boat - and keep the insides cool was one job, and two dogers - covers round the cockpit were the other. Today's picture shows one of the new dogers with the boat name.